Indul az autómosás szezonja: Nanotechnológiával hódít az autómosás Ubere

Beköszöntött a jó idő, ezzel pedig indul az autómosás szezonja. Noha egyértelmű, hogy a járgányunk magától nem tisztul meg, nem mindenki szeret az autómosással bíbelődni. Aki azonban mégis otthon esik neki a kocsinak, érdemes néhány dologra mindenképpen ügyelnie, hogy sokáig élvezhesse a tiszta kocsit akkor is, ha épp kegyes az időjárás.

Indul az autómosás szezonja: Nanotechnológiával hódít az autómosás Ubere

Ki ne emlékezne még arra, amikor egyéb technológia nem lévén a kertben, slaggal esett neki mindenki az autójának? Noha ma is sokan vágnak bele így az autómosásba, nekik is érdemes néhány alapvetően fontos dologra ügyelni a tisztításkor. A nanotechnológia megjelenésével ez a művelet ma már sokkal egyszerűbbé vált és immár élhető opciót jelenthet a társasházi parkolókban való tisztításhoz, ez a technika is csak akkor működik jól, ha néhány alapvető kritériumot betartunk.

„A legfontosabb, hogy akár a vizes, akár a nanotechnológiás módszert alkalmazzuk is, legyünk tisztában a különbségekkel és az alapvető kritériumokkal. A legalapvetőbb szabály az otthoni autómosásnál, hogy a szivacs vagy mikroszálas kendő, amivel az autóhoz nyúlunk tökéletesen tiszta legyen, ellenkező esetben ugyanis könnyen megkarcolhatjuk a lakkozást a porszemcsékkel, ez pedig hosszú távon egyre inkább meglátszik az autón. Ha vizes módszerrel tisztítjuk a kocsit, a kendő mindig legyen alaposan kiöblítve. Külső-belső takarításnál kezdjük indig a belsővel, a karosszériához érve pedig haladjunk fölülről lefelé, mindig a tisztább részek irányából a koszosabb részek felé. Napon felforrósodott autót tilos mosni bármilyen módszerrel, mert felpuhul a lakkréteg, ilyenkor álljunk árnyékba és várjunk, míg lehűl a jármű. Kevesen tudják, de a mikroszálas kendők mosásakor soha ne használjunk öblítőt, ez ugyanis roncsolhatja a mikroszálakat, amelyek ezáltal kevesebb koszt távolítanak el és csökken a nedvszívó képességük is. A vizes technológia hátránya, hogy főleg a sötét színű autókon egy idő után elkezd látszódni a vízkő, ráadásul érdemes utánanézni, mert sok helyen már tiltják is a ház előtti autómosást és bírság járhat érte” - fejtette ki Maróti Árpád szakértő.

Nanotechnológia vagy vizes mosás?

Maróti Árpád szerint a nanotechnológia néhány évvel ezelőtti betörése forradalmasította az autómosást. Ennek a technikának ugyanis számos előnye van a vizes mosással szemben.

„Mindamellett, hogy egy társasházi környezetben sokkal élhetőbb a „spriccelem és törlöm” módszer, a nanotechnológia nagy előnye, hogy a viaszvédelem sokkal erősebb, ezért tovább marad tiszta az autónk is. Ezek a szerek tthoni mosáshoz is elérhetőek ma már, ráadásul vizet is spórolunk vele mindamellett, hogy az autónknak is jót teszünk vele” - tette hozzá Maróti Árpád, a Greenline Clean környezettudatos autómosó alapító tulajdonosa.

Az otthoni autómosással azonban – legyen szó bármilyen technikáról is – kevesen szeretnek bíbelődni. Sokan döntenek ezért úgy, hogy inkább autómosóba viszik a kocsit, ám ebben az esetben is érdemes körültekintően választani.

„Az ügyfeleink visszajelzéseiből azt szűrjük le, hogy egyre jobban felértékelődött a kényelem és az időspórolás. Egyre kevésbé akarnak időt szakítani arra, hogy kikeressenek egy mosót és betérjenek oda. Nekik jelenthet nagyon jó megoldást a kitelepülős szolgálatatás, amikor vagy házhoz vagy akár az irodaházba megyünk megtisztítani az autót. Nem ritka, hogy egy irodából többen összeállnak és egyszerre hívnak minket. Azt is megfigyeltük, hogy egyre fontosabb számukra az értékmegőrzés, tehát sokan szeretnék hosszú évekig megkímélni az autót, amivel egyébként később az eladásnál százezreket is nyerhetnek a makulátlan fényezés miatt. Ha autómosóba megyünk, érdemes inkább a kézi mosókat választani, mert a nagy, körkefés mosókban jó néhány karccal is gazdagodhat a járművünk” - mondta el Maróti Árpád.

Az autómosás Ubere

Az időspórolásra vágyóknak nagyszerű megoldást jelenthet az applikációs megoldás, amelyen keresztül nem csak helyszínre lehet rendelni a szolgáltatást, de azt is megmutatja, hol található a legközelebbi nanotechnológiás mosó.

„A Greenline app gyakorlatilag az autómosás Ubere, hisz hasonlóan működik. Ennek persze akkor van igazán értelme, ha sok helyszínen elérhető a szolgáltatás, a cégünk pedig egyedülálló az országban abban a tekintetben, hogy immár negyven helyszínen elérhető országszerte. Magyar fanchise-ként ráadásul több európai országban is jelen vagyunk és az elkövetkező fél évben több mint húsz helyszín nyílik Európa-szerte” - tette hozzá a Greenline alapítója.

A nagy ütemű terjeszkedés annak is köszönhető, hogy a nanotechnolódiás mosókat nem kötik bonyolult vízügyi szabályozások, ráadásul igazi környezetbarát technológiáról van szó, ami fontos mérföldkő a fenntarthatóság felé vezető úton.

„Egy hagyományos autómosó 100-150 liter vizet használ el egy autó mosásához, ami ugyanennyi szennyvizet is jelent. A nanotechnológia ezzel szemben lehetővé teszi, hogy egy liternyi folyadékkal lemossunk egy kocsit, ráadásul 3-4-szer kevesebb áramot is fogyaszt mindamellett, hogy a felhasznált alapanyagok 99 százalékban lebomlanak” - fejtette ki Maróti Árpád.

Változatlan maradt a Bank of England alapkamata

Nem módosította alapkamatát a Bank of England.
2023. 09. 21. 18:00
Megosztás:

Nagy volt a forgalom nyáron a fürdővárosokban

Az első féléves adatok alapján Budapest után Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged, Eger voltak a legnépszerűbb fürdővárosok - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtökön az MTI-vel.
2023. 09. 21. 17:30
Megosztás:

Szükségesek a közlekedési beruházások

Közlekedési beruházások nélkül nincs gazdasági erő, nincs erős és befolyásos Magyarország - mondta csütörtökön Budapesten, a közlekedési elismerések ünnepélyes átadásán Lázár János.
2023. 09. 21. 17:00
Megosztás:

Tisztábban láthatnak a fogyasztók – az optikai webáruház javította megtévesztő reklámjait

Hasznosult a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárása, az eOptika szemüveg- és kontaktlencse webáruház üzemeltetője módosította a jogsértő hirdetéseit. Az GVH vizsgálata megállapította, hogy a vállalkozás az árfeltüntetés terén és bizonyos termékek elérhetőségével kapcsolatban megtévesztette a fogyasztókat. Tekintettel az együttműködésre és a jogsértések gyors megszüntetésére a versenyhatóság figyelmeztette a céget.
2023. 09. 21. 16:30
Megosztás:

Van egy kis gond - zuhannak a tőzsdék

A tegnapi Fed döntés a vártnak megfelelő volt. S valljuk, meg hogy a „héja” beszédre is számítottunk.
2023. 09. 21. 16:00
Megosztás:

Újra vár mindenkit a Szent Gellért Fesztivál Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye első püspöke, Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódva komolyzenei fesztivált rendeznek szombattól Szegeden - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2023. 09. 21. 15:30
Megosztás:

Az előző évinél jobb lehet az unió szemeskukorica-termése

Európai uniós szinten az elmúlt 5 év átlaghoz képest 3 százalékkal csökkent ugyan a szemes kukorica idei várható termésátlaga elsősorban Románia, Bulgária és Görögország időjárási körülményei miatt, de a 7,26 tonnás hektáronkénti átlagtermés így is 23 százalékkal meghaladja a tavalyit - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szeptemberi nemzetközi agrometeorológiai elemzéséből.
2023. 09. 21. 15:00
Megosztás:

Százhatvannégymilliárd forintos gazdaságélénkítés a Baross Gábor tőkeprogramon keresztül

Szeptember közepére mintegy százhatvannégymilliárd forintot juttatott a magyar gazdaságba a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) irányítása alá tartozó Nemzeti Tőkeholding (NTH) a Baross Gábor tőkeprogram ingatlan- és értékpapíralapok alprogramjain keresztül - jelentette be csütörtöki közleményében az NTH.
2023. 09. 21. 14:30
Megosztás:

Érkeznek az adószámla-értesítők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig megküldi az adószámla-értesítőket magánszemély és egyéni vállalkozó ügyfeleinek, az adószámla-egyenlegéről csak az kap értesítést, akinek ötezer forintnál több tartozása, vagy ezer forintnál több túlfizetése van, illetve 2022-re késedelmi pótléka keletkezett - közölte az adóhatóság csütörtökön az MTI-vel.
2023. 09. 21. 14:00
Megosztás:

Mire számíthatunk, ha a gyártás-termelés területén szeretnénk dolgozni?

A dolgozók iránti kereslet a tavalyi évben már meghaladta a járvány előtti szintet: a munkaerőhiány az egyes ágazatokban háromszor akkora, mint volt 10 évvel ezelőtt. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a magasan képzett munkaerő terén nincs elegendő, a cégek számára rendelkezésre álló szakember.
2023. 09. 21. 13:30
Megosztás:

164 milliárd forintos gazdaságélénkítés a Baross Gábor Tőkeprogramon keresztül

Szeptember közepére mintegy 164 milliárd forintot juttatott a magyar gazdaságba a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) irányítása alá tartozó Nemzeti Tőkeholding (NTH) a Baross Gábor Tőkeprogram ingatlan- és értékpapíralapok alprogramjain keresztül. Ezzel 10 alapkezelő összesen 13 hazai alapja kezdheti meg gazdaságélénkítő tevékenységét a beruházási aktivitás növelésén, a zöldfejlesztések serkentésén, valamint a tőzsdei befektetések forgalomösztönzésén keresztül. A 164 milliárd forintnyi forrás hozzájárul a gazdasági növekedés helyreállításához, a versenyképesség növeléséhez, így a munkahelyek és a családok megvédéséhez.
2023. 09. 21. 13:00
Megosztás:

A vártnál hosszabb ideig tarthat a Fed szigora

Az amerikai jegybank 5,25-5,5%-on változatlanul hagyta a kamatokat, ami nem okozott meglepetést, a piaci szereplők túlnyomó többsége erre a döntésre számított.
2023. 09. 21. 12:30
Megosztás:

Lejjebb esett a 3, 5 és 10 éves államkötvények aukciós átlaghozama

A meghirdetett mennyiségnél 30,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 60,5 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2023. 09. 21. 12:00
Megosztás:

A mai napon ünnepeljük a magyar dráma napját

Ma van a magyar dráma napja: magyar szerzők műveivel, rendhagyó programokkal ünnepelnek a színházak országszerte és a határon túl is. Egyes teátrumok jegyvásárlási akciókkal is várják a közönséget.
2023. 09. 21. 11:30
Megosztás:

10 százalék alatt a külföldre vágyó fogorvostanhallgatók aránya

Lexikális tudás helyett gyakorlati tapasztalat: rohamléptekkel alakítja át a digitalizáció a fogászati ellátást. Milyen lehetőségeket rejt a szakma 10 éves távlatban és hogy áll most a legmodernebb technológiák adaptációja a gyakorlatban a fogorvosok új generációja szerint?
2023. 09. 21. 11:00
Megosztás:

5 azonnali pénzkeresési lehetőség, amit nem hagyhat ki

2023-ban több mint lehetséges pénzt keresni, számos lehetőség áll rendelkezésére, hogy azonnal, vagy rövid időn belül pénzhez jusson. A szabadidő alatt megkeresett pénz jelensége ma már a lakosság jelentős részének a jövő világáról alkotott elképzelésének része, ami főleg az internetnek köszönhető. A lehetőségek tárháza végtelen, amelyből ismertetünk párat!
2023. 09. 21. 10:30
Megosztás:

Óriási kamatemelés jöhet Törökországban, pedug már így is 25%-on áll az alapkamat

A várakozások szerint óriási, 500 bázispontos kamatemelés jöhet Törökországban a mai kamatdöntés alkalmával, így az eddigi 25%-ról 30%-ra emelkedhet az alapkamat.
2023. 09. 21. 10:15
Megosztás:

Veszteséges kezdés az európai tőzsdéken

Az előző napi pozitív zárás után indexveszteséggel indult a kereskedés csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon.
2023. 09. 21. 10:00
Megosztás:

Bővül a gyapjú termékeket és matracokat gyártó Havitu Bt.

A technológiai fejlesztést elősegítő eszközök beszerzésével bővíti kapacitását érsekcsanádi telephelyén európai uniós támogatással a különféle gyapjú termékeket és matracokat gyártó Havitu Bt. - közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
2023. 09. 21. 09:30
Megosztás:

Online Casino Magyarország - Az 5 legjobb kaszinó értékelései

Összegyűjtöttük az 5 legjobb online kaszinót Magyarországon, amelyek előnyös bónuszokat, biztonságos fizetéseket és minőségi játékokat kínálnak.
2023. 09. 21. 09:06
Megosztás: