Most mindenki BTC-t és BTCETF-et vásárol, elmondjuk miért

Sokan azt hihették, hogy “uptoberben” kimerültek a kriptoszektor bikái, azonban minden jel szerint a befektetőkben még bőven maradt lendület.

Most mindenki BTC-t és BTCETF-et vásárol, elmondjuk miért

Erre a legjobb példa a bitcoin árfolyama, ami közel 2 éves csúcsot ért el az előző napok során, és előrelátólag ez még csak a kezdet.

A rapid erősödés elsődleges oka a spot Bitcoin ETF híre, ami egy sikeres engedélyezést követően 2024-ben tovább emelheti a legnépszerűbb kriptó értékét.

Az ETF bevezetésével a BTC elérhetővé fog válni a lakossági befektetők számára, továbbá a legnagyobb pénzintézmények hatalmas mennyiségben tankolnak majd fel bitcoinból. 

Vagyis amennyiben minden a befektetők és a piaci szereplők tervei szerint alakul, 2024 lehet a kriptoszektor talán legsikeresebb éve. Ez pedig a Bitcoin mellett olyan projektek számára is jó hír lehet, amilyen a Bitcoin ETF Token.

Meddig folytatódhat a BTC futam?

Hétfőn a bitcoin értéke átlépte a 42,371 dolláros szintet, majd átmenetileg visszaesett 41,500 dollárig. Ez azonban csak pillanatnyi megálló volt, hiszen az ezt követő napokban folyamatos növekedést lehetett látni egészen december 7-ig.

Az átmeneti gyengülés minden bizonnyal ismét csak egy rövid megálló, így esélyesnek tűnik az év végére a 50,000 dolláros BTC.

A népszerű elemző, Altcoin Daily X-en mutatta be a követőinek, hogy a spot Gold ETF bevezetésével milyen árfolyamváltozás következett a nemesfém esetében. Elemzésében úgy vélekedik a BTC is ilyen utat járhat majd be.

Mivel az arany értéke az engedélyezést követően soha nem tért vissza a korábbi értékéhez, ezért okkal lehet feltételezni, hogy ezt a jelenséget a bitcoin esetében is nyomon lehet majd követni.

Gold cfd

Elemzésében ezt követően kitér a Bloomberg ETF szakértőjének véleményére, miszerint januárban 90 százalék, hogy a hatóságok kiadják a bevezetéshez szükséges engedélyeket. 

Érdemes továbbá kiemelni, hogy amikor az arany iránti kereslet növekedni kezd, a kínálat mérete is ezzel párhuzamosan növekszik. A BTC esetében azonban ezt nem lehet megtenni, hiszen az új érmék száma rendszerszinten van korlátozva.

Más szóval a kereslettől függetlenül a kínálat mérete minden esetben kiszámítható előre.

Arról nem is beszélve, hogy 2024 áprilisában a Bitcoin felezésére is sor fog kerülni. Ennek keretében a jelenlegi, 6.25 BTC-s bányászati jutalmak lecsökkennek ami tovább növelheti majd a keresletet a digitális arany iránt.

Végezetül a lakossági befektetők mellett egyre több intézményi befektető bukkan fel a bitcoin körül. Ennek kapcsán elég ha csak arra gondolunk, hogy a spot Bitcoin ETF engedélyezési kérvényét 13 különböző cég adta be. 

Ráadásul a sort a BlackRock nyitotta meg, ami jelenleg is a világ legnagyobb befektetési cége.

bitcoin etf

Érdekel a BTCETF

A Bitcoin mellet a Bitcoin ETF (BTCETF) is szárnyalni kezdett

Ahogy egyre közelebb kerülünk a spot Bitcoin ETF engedélyezéshez, úgy bukkannak fel izgalmas és egyedi, a közelgő engedélyezéssel kapcsolatos projektek. Az erős mezőnyből pedig kétségtelenül kiemelkedik egy új altcoin, aminek segítségével a korai befektetők fantasztikus hozamokat szerezhetnek meg.

Mostanáig a Bitcoin ETF Tokenekből több mint 3 millió dollár értékben vásároltak a befektetők, így rövidesen listázásra is kerülhet a BTCETF. Amennyiben a csatlakozás mellett döntenél a vásárlást el lehet végezni bankkártyával is, így valóban néhány perc alatt hozzá is tudsz jutni a BTCETF-hez.

Írásunk idején az altcoinokat 0.0064 dolláros áron lehet megvásárolni, azonban a lépcsőzetesen növekvő árfolyamnak köszönhetően hamarosan ismét emelkednek majd az árak.

Röviden összefoglalva a BTCETF tokenomikája össze van kapcsolva a spot Bitcoin ETF sorsával. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy bizonyos események során a tokenkészlet egy része megsemmisítésre fog kerülni.

Összesen 5 mérföldkő teljesítése alkalmával 25 százaléka fog megsemmisülni a tokeneknek, mialatt a tranzakciós díj mértéke lépcsőzetesen a nullára csökken.

Például amikor az amerikai tőzsdefelügyelet engedélyezi a Bitcoin ETF-et, azzal egyidőben 105 millió BTCETF semmisül majd meg.

Amennyiben szeretnéd biztosítani a helyed a Bitcoin ETF engedélyezésének legnagyobb nyertesei között, abban az esetben mindenképpen fontold meg a csatlakozást.

Bővebb információért látogass el a Bitcoin ETF Token magyar nyelven is elérhető weboldalára, még ma!

crypto

Erre jelenleg minden esély meg is van, így a korai Bitcoin ETF Token befektetők jövőre minden képzeletet felülmúló hozamot érhetnek el. Addig pedig mód van a stakelésre, akár már a listázás előtt is, így már a mérföldkövek teljesítése előtt jelentős haszonnal számolhatsz.

Amennyiben szeretnéd a Bitcoin ETF Tokent alaposabban is megismerni, abban az esetben látogass el a magyar nyelven is elérhető weboldalra, még ma.

Érdekel a Bitcoin ETF Token

Ez is érdekelhet: 

Az arany értékét követve 700 000 dollár lehet hamarosan a Bitcoin

A legjobb kripto 1 dollár alatt 2023-ban – A legolcsóbb kriptovaluta

Íme két kriptopénz, amik most különösen jól teljesítenek

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Folytatódhat a negatív korrekció a tőzsdén

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat miatt folytatódhat a negatív korrekció a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint.
2024. 07. 25. 09:00
Megosztás:

Gyengült a forint árfolyama reggelre

Gyengült a forint csütörtök reggel a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi devizapiacon szerda estéhez képest.
2024. 07. 25. 08:00
Megosztás:

Júliusban javult a fogyasztói hangulat az EU-ban

Júliusban javult a fogyasztói hangulat az Európai Unióban és az euróövezetben az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) rendszeres havi felmérése alapján.
2024. 07. 25. 07:00
Megosztás:

A Shiba Inu és a Dogwifhat (WIF) lemaradnak a mémversenyben: a DTX Exchange (DTX) 1 millió dollárt gyűjtött

A mém szektor növekedést mutat egy kisebb piaci értékemelkedéssel. A mémcoinok körüli optimizmus ellenére a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) továbbra is lemaradnak, a napi árfolyamok csökkenésével riasztó helyzetet idézve elő közösségeik számára.
2024. 07. 25. 06:29
Megosztás:

Csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal 6,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot kedden, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben vitte lejjebb.
2024. 07. 25. 06:00
Megosztás:

Elvétve van hiba a nyári táborokban

Az ellenőrzések számához képest kevés hibát tártak fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerlánc-biztonsági szakemberei a nyári táborokra kiterjedő ellenőrzés során: hat esetben találtak kisebb hiányosságokat, és mintegy egymillió forint értékben szabtak ki bírságot.
2024. 07. 25. 05:00
Megosztás:

Ez a két autómárka tartja legjobban az árát Magyarországon

A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője megnézte, hogy mekkora átlagárkülönbségek vannak a portálon található használt és új autók között. Kiderült, hogy a Suzuki Swift és az Opel Corsa tartja legjobban az árát.
2024. 07. 25. 04:00
Megosztás:

Változtattak a magyarok: egyre több nagybevásárlás jön online

Korábban elsősorban tartós élelmiszereket rendeltek a magyarok online, mára azonban egyre többen szerzik be a friss termékeket – például a zöldségeket és húsokat is – így. A kisebb, feltöltő bevásárlások mellett egyre többen intézik online a nagybevásárlást is – derült ki a foodora market adataiból. A foodora market Magyarországon öt városban szállítja házhoz a bevásárlást, és az évek alatt számtalan extrém rendelésre is volt példa. A legnehezebb rendelés 90 kg-os volt, a legnagyobb összegű pedig 632 ezer forintba került. Volt, aki hajnali 3-kor egy lazacos gourmet reggeli hozzávalóit rendelte meg, míg mások a másnaposságra készültek fel vízzel és proteinszeletekkel.
2024. 07. 25. 03:00
Megosztás:

Forint romlásra felkészülni! Érdemes betárazni eurót, dollárt!

A magyar gazdaság 2024-ben 2,5 százalék körüli mértékben bővülhet a fogyasztásnak és a reálbér-növekedésének köszönhetően, jövőre pedig akár 3,5 százalékra is gyorsulhat a növekedés további felfelé mutató kockázatokkal – vélik az OTP Bank elemzői.
2024. 07. 25. 02:00
Megosztás:

Életet menthet az önkormányzati hőségkommunikáció

Kánikula idején az önkormányzatok országszerte számos intézkedést hoznak és rendszeresen igyekeznek ezekről tájékoztatni az embereket, hogy mérsékeljék a hőség lakosságra gyakorolt, negatív hatásait. Az információk és a segítség azonban csak annyit érnek, ahány lakoshoz sikerül ezeket eljuttatni. Ebben jelent hatalmas előrelépést egy már itthon is működő nemzetközi fejlesztés, mely a közelmúltban is hasznosnak bizonyult.
2024. 07. 25. 01:00
Megosztás:

Ez lenne a legjobb Shiba Inu alternatíva?

Az egyik legújabb Play-to-Earn projekt, a Shiba Shootout gyors növekedésre készül, a jelenleg is futó előértékesítés ugyanis már 700 ezer dollár felett jár. Vajon ez lehet a következő Shiba Inu? Előfordulhat!
2024. 07. 25. 00:14
Megosztás:

Kihirdették a ponthatárokat - mi változik július 24. után az egyetemvárosok ingatlanpiacán?

Eddig azért izgultak a felsőoktatásba jelentkezők, hogy elegendő-e lesz a pontszámuk a választott szakra, intézménybe. Azok, akik felvételt nyertek mától azon izgulhatnak, hol fognak lakni felsőfokú tanulmányaik idején. Ha nincs kollégiumi férőhely, akkor hat hét alatt kell megoldani a lakhatást. A GDN Ingatlanhálózat országos lefedettségű, hazánk egyetemvárosaiban dolgozó szakértőink osztották meg tapasztalataikat.
2024. 07. 25. 00:05
Megosztás:

Új rekord: csúcson az ultragazdagok száma és összvagyona

Soha nem látott szintet ért el 2023-ban a nagy vagyonnal rendelkező magánszemélyek[1] (HNWI-k) száma és összvagyona. Míg az utóbbi 4,7%-kal, 86,8 billió dollárra nőtt, addig a nagy vagyonnal rendelkezők száma 5,1%-kal, 22,8 millióra nőtt világszerte – derül ki a Capgemini Kutatóintézet legfrissebb kutatásából.
2024. 07. 24. 23:00
Megosztás:

Utat nyitott a lakáshitel kamatcsökkentésnek az MNB

Jobb helyzetbe kerültek a bankok az MNB kamatdöntésének köszönhetően, és ennek a lakáshitel felvétel előtt állók is örülhetnek – bizonyos szegmensekben még csökkenhet is a lakáshitelek kamatszintje – kommentálta a Monetáris Tanács döntését Gergely Péter, a BiztosDöntés.hupénzügyi szakértő.
2024. 07. 24. 22:00
Megosztás:

Gyengült a forint

Gyengült szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.
2024. 07. 24. 21:00
Megosztás:

Mínuszos zárás az európai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 07. 24. 20:00
Megosztás:

Az európai tőzsdékkel együtt csökkent a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 458,12 pontos, 0,62 százalékos csökkenéssel, 73 164,07 ponton zárt szerdán.
2024. 07. 24. 19:00
Megosztás:

A beruházásösztönzési stratégia fókuszában most a délnyugat-magyarországi térség áll

A kormány beruházásösztönzési stratégiájának fókuszában most a délnyugat-magyarországi térség áll, a cél elősegíteni a régióbeli vármegyék iparának gyors fejlődését - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.
2024. 07. 24. 18:00
Megosztás:

Tesztlaboratóriumot nyitott a Continental Temesváron

Egyik legnagyobb európai tesztlaboratóriumát nyitotta meg a Continental Temesváron - írta az economedia.ro a vállalat közleménye alapján.
2024. 07. 24. 17:00
Megosztás:

Szántóföldi körkép a nyári hőhullám hatásairól

Megjelent az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontjának (JRC) júliusi, meteorológiai és műholdas adatokra alapozott, szántóföldi kultúrákra vonatkozó elemzése - közölte az MTI-vel kedden az Agrárminisztérium (AM).
2024. 07. 24. 16:00
Megosztás: