Most mindenki BTC-t és BTCETF-et vásárol, elmondjuk miért

Sokan azt hihették, hogy “uptoberben” kimerültek a kriptoszektor bikái, azonban minden jel szerint a befektetőkben még bőven maradt lendület.

Most mindenki BTC-t és BTCETF-et vásárol, elmondjuk miért

Erre a legjobb példa a bitcoin árfolyama, ami közel 2 éves csúcsot ért el az előző napok során, és előrelátólag ez még csak a kezdet.

A rapid erősödés elsődleges oka a spot Bitcoin ETF híre, ami egy sikeres engedélyezést követően 2024-ben tovább emelheti a legnépszerűbb kriptó értékét.

Az ETF bevezetésével a BTC elérhetővé fog válni a lakossági befektetők számára, továbbá a legnagyobb pénzintézmények hatalmas mennyiségben tankolnak majd fel bitcoinból. 

Vagyis amennyiben minden a befektetők és a piaci szereplők tervei szerint alakul, 2024 lehet a kriptoszektor talán legsikeresebb éve. Ez pedig a Bitcoin mellett olyan projektek számára is jó hír lehet, amilyen a Bitcoin ETF Token.

Meddig folytatódhat a BTC futam?

Hétfőn a bitcoin értéke átlépte a 42,371 dolláros szintet, majd átmenetileg visszaesett 41,500 dollárig. Ez azonban csak pillanatnyi megálló volt, hiszen az ezt követő napokban folyamatos növekedést lehetett látni egészen december 7-ig.

Az átmeneti gyengülés minden bizonnyal ismét csak egy rövid megálló, így esélyesnek tűnik az év végére a 50,000 dolláros BTC.

A népszerű elemző, Altcoin Daily X-en mutatta be a követőinek, hogy a spot Gold ETF bevezetésével milyen árfolyamváltozás következett a nemesfém esetében. Elemzésében úgy vélekedik a BTC is ilyen utat járhat majd be.

Mivel az arany értéke az engedélyezést követően soha nem tért vissza a korábbi értékéhez, ezért okkal lehet feltételezni, hogy ezt a jelenséget a bitcoin esetében is nyomon lehet majd követni.

Gold cfd

Elemzésében ezt követően kitér a Bloomberg ETF szakértőjének véleményére, miszerint januárban 90 százalék, hogy a hatóságok kiadják a bevezetéshez szükséges engedélyeket. 

Érdemes továbbá kiemelni, hogy amikor az arany iránti kereslet növekedni kezd, a kínálat mérete is ezzel párhuzamosan növekszik. A BTC esetében azonban ezt nem lehet megtenni, hiszen az új érmék száma rendszerszinten van korlátozva.

Más szóval a kereslettől függetlenül a kínálat mérete minden esetben kiszámítható előre.

Arról nem is beszélve, hogy 2024 áprilisában a Bitcoin felezésére is sor fog kerülni. Ennek keretében a jelenlegi, 6.25 BTC-s bányászati jutalmak lecsökkennek ami tovább növelheti majd a keresletet a digitális arany iránt.

Végezetül a lakossági befektetők mellett egyre több intézményi befektető bukkan fel a bitcoin körül. Ennek kapcsán elég ha csak arra gondolunk, hogy a spot Bitcoin ETF engedélyezési kérvényét 13 különböző cég adta be. 

Ráadásul a sort a BlackRock nyitotta meg, ami jelenleg is a világ legnagyobb befektetési cége.

bitcoin etf

Érdekel a BTCETF

A Bitcoin mellet a Bitcoin ETF (BTCETF) is szárnyalni kezdett

Ahogy egyre közelebb kerülünk a spot Bitcoin ETF engedélyezéshez, úgy bukkannak fel izgalmas és egyedi, a közelgő engedélyezéssel kapcsolatos projektek. Az erős mezőnyből pedig kétségtelenül kiemelkedik egy új altcoin, aminek segítségével a korai befektetők fantasztikus hozamokat szerezhetnek meg.

Mostanáig a Bitcoin ETF Tokenekből több mint 3 millió dollár értékben vásároltak a befektetők, így rövidesen listázásra is kerülhet a BTCETF. Amennyiben a csatlakozás mellett döntenél a vásárlást el lehet végezni bankkártyával is, így valóban néhány perc alatt hozzá is tudsz jutni a BTCETF-hez.

Írásunk idején az altcoinokat 0.0064 dolláros áron lehet megvásárolni, azonban a lépcsőzetesen növekvő árfolyamnak köszönhetően hamarosan ismét emelkednek majd az árak.

Röviden összefoglalva a BTCETF tokenomikája össze van kapcsolva a spot Bitcoin ETF sorsával. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy bizonyos események során a tokenkészlet egy része megsemmisítésre fog kerülni.

Összesen 5 mérföldkő teljesítése alkalmával 25 százaléka fog megsemmisülni a tokeneknek, mialatt a tranzakciós díj mértéke lépcsőzetesen a nullára csökken.

Például amikor az amerikai tőzsdefelügyelet engedélyezi a Bitcoin ETF-et, azzal egyidőben 105 millió BTCETF semmisül majd meg.

Amennyiben szeretnéd biztosítani a helyed a Bitcoin ETF engedélyezésének legnagyobb nyertesei között, abban az esetben mindenképpen fontold meg a csatlakozást.

Bővebb információért látogass el a Bitcoin ETF Token magyar nyelven is elérhető weboldalára, még ma!

crypto

Erre jelenleg minden esély meg is van, így a korai Bitcoin ETF Token befektetők jövőre minden képzeletet felülmúló hozamot érhetnek el. Addig pedig mód van a stakelésre, akár már a listázás előtt is, így már a mérföldkövek teljesítése előtt jelentős haszonnal számolhatsz.

Amennyiben szeretnéd a Bitcoin ETF Tokent alaposabban is megismerni, abban az esetben látogass el a magyar nyelven is elérhető weboldalra, még ma.

Érdekel a Bitcoin ETF Token

Ez is érdekelhet: 

Az arany értékét követve 700 000 dollár lehet hamarosan a Bitcoin

A legjobb kripto 1 dollár alatt 2023-ban – A legolcsóbb kriptovaluta

Íme két kriptopénz, amik most különösen jól teljesítenek

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Foganatja volt a helyreállítási intézkedéseknek

A koronavírus-járvány utáni helyreállítást segítő és az ellenállóképességet fokozó európai uniós eszköz (RRF) félidős értékelése azt mutatja, hogy a finanszírozás a reformok és beruházások végrehajtásában pozitív változást és kézzelfogható eredményeket hozott - jelentette ki Paolo Gentiloni, az Európai Bizottság gazdaságpolitikáért felelős tagja Brüsszelben szerdán.
2024. 02. 22. 12:30
Megosztás:

A tavalyi év zárószakasza nem sok szerencsét hozott az európai GDP-nek

A tavalyi utolsó, negyedik negyedévben 0,4 százalék volt a GDP-növekedés a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban negyedéves összevetésben, ugyanúgy, mint a harmadik negyedévben.
2024. 02. 22. 12:00
Megosztás:

Uniós forrásból bővül Szentlőrinc

Tizennégy férőhelyes új bölcsőde épül a baranyai Szentlőrincen a magyar kormány és az Európai Unió támogatásával, egy több mint 225 millió forintos fejlesztés eredményeként - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.
2024. 02. 22. 11:30
Megosztás:

Látogatási tilalom a miskolci kórházban

Látogatási tilalmat rendelnek el csütörtöktől a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház miskolci telephelyeinek fekvőbeteg-ellátó osztályain - közölte szerdán az MTI-vel az intézmény sajtószóvivője.
2024. 02. 22. 11:00
Megosztás:

Jól indult az év a Lenovónak

Nőtt, és az elemzők által vártnál nagyobb lett a világ vezető PC-gyártó kínai Lenovo negyedéves bevétele a cég csütörtöki bejelentése szerint.
2024. 02. 22. 10:30
Megosztás:

Jól kezdték a napot az európai tőzsdék

Pluszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 02. 22. 10:00
Megosztás:

Gurulnak a dollármilliók a háromkerekű Teslába

Bár még csak néhány hete érhető el, az eTukTuk előértékesítése már most rekordokat döntöget. A csapatnak ugyanis minimális idő alatt sikerült 1.2 millió dollárt is meghaladó bevételt elérni a natív TUK tokenek forgalmazásával.
2024. 02. 22. 09:33
Megosztás:

Emelkedéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén

A javuló nemzetközi befektetői hangulatnak köszönhetően pozitív tartományban indulhat a kereskedés csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 02. 22. 09:30
Megosztás:

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön, amikor a térség irányadó tőzsdéje, a tokiói börze Nikkei225 indexe 2,13 százalékos emelkedéssel rekordszinten, 39 ezer 116 ponton zárt.
2024. 02. 22. 09:00
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 02. 22. 08:30
Megosztás:

Üzbegisztánnal tárgyaltunk

Laziz Kudratov üzbég befektetési, ipari és kereskedelmi miniszterrel, a magyar-üzbég gazdasági vegyes vizottság társelnökével tárgyalt telefonon a külgazdasági és külügyminiszter.
2024. 02. 22. 08:00
Megosztás:

Új logisztikai központok épülnek nálunk

A kormány támogatja a logisztikai szektor beruházásait, ezért 2023-ban megteremtette a logisztikai parkok jogszabályi hátterét - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.
2024. 02. 22. 07:30
Megosztás:

A 4iG önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját

A bejegyzés alatt álló 4iG Space and Technology Zrt. az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a REMRED Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben.
2024. 02. 22. 07:00
Megosztás:

A húszi konfliktus miatt áremelkedésre lehet számítani a klímapiacon

Tucatnyi hajó megtámadása elég volt a konténerhajózás költéségének megháromszorozására, ami jelentősen megnöveli a klímaberendezések szállítási költségét.
2024. 02. 22. 06:30
Megosztás:

Megvásárolta a gönyűi erőművet a Veolia Csoport

Adásvételi szerződést írt alá a Veolia Invest Hungary és az Uniper Csoport az Uniper Hungary Energetikai Kft. 100%-os üzletrészének megvásárlásáról. A Magyarország legmodernebb és az egyik legnagyobb kombinált ciklusú gázturbinás energiatermelő egységeként számontartott gönyűi erőművet tulajdonló és üzemeltető vállalat megvásárlása jól illeszkedik a Veolia Csoport hosszú távú stratégiájába, amelynek fókuszában a magyarországi villamosenergia-ellátás hatékonyságának növelése és a megújuló erőforrások növekvő arányú felhasználása áll.
2024. 02. 22. 05:30
Megosztás:

Kiderült, milyen károktól féltjük leginkább az otthonunkat

Az Allianz lakásbiztosítási szokásokat vizsgáló kutatásában megkérdezettek több mint 85 százalékának van lakásbiztosítása. A MABISZ adatai ennél valamivel alacsonyabbak, a szövetség statisztikái alapján a hazai ingatlanbiztosítási piac telítettsége 73-74 százalék körül mozog évi 350-550 ezer új szerződéskötés mellett.[2] Az Allianz felmérése alapján a döntő többség (85,7%) elsősorban amiatt köt lakásbiztosítást, hogy az ingatlanát és a benne lévő értékeket biztonságban tudja. A kitöltők csaknem 46 százaléka bérbe adja a lakását, ezért számukra kiemelt cél, hogy így visszatéríttethessék a bérlő által okozott esetleges károkat. A válaszadók közel 40 százalékának pedig nagyon fontos a lakásbiztosítás megkötésénél, hogy baj esetén az anyagi károk megtérítése mellett asszisztencia szolgáltatásokkal segítse a biztosító a probléma megfelelő orvoslásában.
2024. 02. 22. 05:00
Megosztás:

Mi az a CodeBerry?

A CodeBerry egy népszerű online programozási iskola, amely a kezdő és középhaladó szintű felhasználók számára kínál programozási tanfolyamokat. Az iskola célja, hogy interaktív és gyakorlati módon oktassa a hallgatókat a programozás alapjaiban.
2024. 02. 22. 04:59
Megosztás:

Még ébredezik a régió ingatlanpiaca, de a bankok már hiteleznének

A nagy pénzügyi válság óta a leggyengébb évét zárja Közép-Kelet Európa ingatlanpiaca. A KPMG 10 országot felölelő kutatása szerint 2023 első három negyedévében a tranzakciók értéke mindössze a 2022-es forgalom 30 százalékát érte el. A nagy felülteljesítő a régióban Csehország, de Magyarország is a méreteinél nagyobb befektetőnek számít.
2024. 02. 22. 04:30
Megosztás:

Még mindig félünk és halogatunk – fontosnak tartjuk, mégsem járunk szűrővizsgálatokra

A bajt könnyebb megelőzni, mint kezelni – mégis csak minden ötödik magyar jár rendszeresen egészségügyi szűrővizsgálatokra. Az elmúlt két évben legtöbben vér- és laborvizsgálaton, tüdőszűrésen és fogászati ellenőrzésen vettek részt. A nők általában jóval gyakoribb látogatói a szűrővizsgálatoknak, mint a férfiak. A felvilágosítás fontosságát bizonyítja, hogy például nőgyógyászati rákszűrésen a magyar nők kétharmada vett részt az elmúlt két évben – derült ki az NN Biztosító kutatásából. Az adatok egy új egészségtudatossági szakadékra is rámutatnak a magyar társadalomban.
2024. 02. 22. 04:00
Megosztás:

Mostantól zöld alapként működik az Erste ingatlanalapja

Február közepétől ESG befektetési alapként működik az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap. Ezzel az Erste alapja lett az első olyan magyarországi ingatlanalap, amely tevékenységét a fenntarthatósági, vagyis ESG szempontok (E, environmental: környezeti, S, social: társadalmi, G, governance: vállalatirányítási területek) figyelembevételével végzi. A 708 milliárd forint nettó eszközértékű Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap célja, hogy hozzájáruljon az éghajlatváltozás mérsékléséhez, valamint segítsen előmozdítani az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást. Ennek érdekében az Erste Alapkezelő Zrt. törekszik arra, hogy olyan új építésű ingatlanokba fektessen, melyek zöld minősítéssel rendelkeznek (LEED minősítési rendszer szerint „Gold” vagy a BREEAM minősítési rendszer szerint „Very Good” vagy WELL), és hosszú távon is stabil jövedelmet biztosítanak az alap befektetői számára.
2024. 02. 22. 03:30
Megosztás: