Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

A főként kínai termékeket kínáló webáruházak rekordforgalma annak köszönhető, hogy elképesztően alacsony áron vehető meg rajtuk szinte bármi azok számára, akiket inkább a termék ára, mint a minősége érdekel.

A sokszor tolakodó, pszichésen megterhelő hirdetési stratégia révén legtöbbször olyan kacatok vásárlására vesznek rá, amire valójában nem is feltétlenül volt szükségünk. Ezt azonban elfedik az olcsó árak, és csak akkor tűnik fel, milyen sok felesleges holmit vásároltunk, amikor rájövünk, hogy ez az összeg egy az egyben a zsebünkben maradt volna, ha nem csábulunk el az áruk láttán. Számtalan vásárlói komment számol be arról, hogy néhány termék már a kicsomagolás után sem használható, vagy pár napon belül azzá válik, és végül egyszerű műanyaghulladék lesz belőle. Az egyik legnépszerűbb ilyen platform, a Temu kapcsán a rabszolgamunka vádja is felmerült, sőt, a Grizzly Research az adatlopás veszélyére is rámutatott velük kapcsolatban. A mérgező hulladék közben tömegével özönlik be a kontinensre, nemcsak a piacot, de a bolygót is megterhelve, amitől a globális klímasemlegesség elérése lehetetlen lesz.

Egy kereskedelmi innovációnak köszönhetően a prémium kategória is elérhető hasonló áron

2024-ben azonban ezekre a problémákra és piaci igényekre már van megoldás, ami egy technológiai újítás miatt még jobb eredményt is kínál az online vásárlások során. A magyar születésű, de mára többségében nemzetközi üzleti érdekeltségű Joe Bitter, azaz Bitter József 2006 óta üzemel kimagasló sikerrel e-kereskedelmi hálózatot.

„Az egyik legnagyobb tévhit, hogy az internet elérhetővé tette a világ összes termékét. Nem tette elérhetővé, csupán kényelmesebben hozzáférhetővé. Sőt, az internet elterjedésével még szembeötlőbbek lettek az anyagi és egzisztenciális különbségek, amiken a közösségi média még erősített is. Az olló azóta is nyílik, a kisebb pénzűek a kínai dömpingen vigasztalódnak, a tehetősebbek pedig egyre eszementebb összegeket fizetnek luxusmárkák túlárazott termékeiért. Előbbiek a nyílt és kegyetlen árháborúval megölik a piaci versenytársakat, utóbbiak pedig a kimagasló profit-árrést nem termék- és bérfejlesztésre, klímasemlegességre költik, hanem szívesebben gazdagítják befektetőiket osztalék formájában, így a minőségi javulás elmarad.” - magyarázta a jelenséget Joe Bitter.

Joe, akit hazai körökben elismert kripto-milliárdosként is számon tartanak 2012-es korai Bitcoin-felismerése és portfóliója miatt, egyik szívügyének és izgalmas küldetésének tartotta az online kereskedelem innoválását és azt, hogy megoldást nyújtson erre a problémára.

„A sok más helyen már bevált közösségi finanszírozáshoz fordultunk segítségként, amire az alapokat építettük. Megalkottunk egy közösségi platformot, ahol a legismertebb világmárkák és hazai vállalkozások listázhatják az akciós termékeiket, de a legdrágább és luxuskategóriás termékeiket is. Erre a közösségi platformra a megszokott módon regisztrálhatnak profilt a vásárlók is, akik az általános bevásárlási tételeket is megtalálják, de a prémium és luxustermékek is elérhetőek külön listázva. A feltűnő különbség, hogy a luxustermékek pontosan a magas áruk miatt nem vásárolhatók meg egyedül, csak együtt, tehát közösségi finanszírozás keretein belül” - tette hozzá Bitter.

Az érdeklődő tetszőleges összeggel vehet részt, annyival száll be a közös vásárlásba, amennyit neki valóban megér mondjuk álmai autója, egy új lakás, a legújabb csúcstelefon, esetleg játékkonzol. A felhasználói igények miatt még Cinema City páros mozijegy és tálcás HELL is összedobható korlátlan mennyiségben. Ez az eladókat és vásárlókat webáruházak helyett egy közösségi platformra terelő megoldás lett a Közösségi Vásárlás, aminek piacvezető úttörője az Allyos – SocialStore mobilapplikáció. A Közösségi Vásárlás technológiai védjegy. Egy vásárlási alternatíva, ahol prémium és luxuscikkeket vehetünk meg közösségi finanszírozás keretein belül, és kizárólag levásárolható kuponnal vehetünk benne részt.

„20 év klasszikus nemzetközi e-kereskedelem megtanította, hogy az árverseny senkinek sem jó, a kereskedők számára főleg veszélyes. Mindenki profitért van az üzletben. Hosszútávon a fogyasztók érdekeit sem biztosítja, hiszen a szolgáltatás folyamata és minősége károkat fog elszenvedni, a jelen robotizálási folyamatokkal pedig az állásuk, így a megélhetésük is veszélybe kerül. Ha megszűnik a megélhetésük, nem lesz miből vásárolni sem. Olcsó kínai termékeket sem. Mi a Steve Jobs-féle Apple-megközelítést preferáltuk mindig. Adjunk mást, exkluzív értéket az ügyfeleinknek, hogy ne szimplán a vételár alacsony számai alapján döntsenek. Adjunk többet, egy vonzó életstílust, amivel kiemelkedhetnek az átlagból. Az Allyos elérhetővé tette a prémium szegmenst. Havonta 3600 forinttal már az elitklub tagja lehetsz, nálad a lehetőség. Mindez teljesen interaktív, közösségi és 0-24-ben zajlik.” - fejtette ki Joe Bitter.

Az eredmények döbbenetesek: a SocialStore használatával átlagosan 76 százalékkal jobb vásárlási eredményt tudnak elérni a tagok a közösségi finanszírozásnak köszönhetően. 100 ezer forint elköltésével Xiaomi e-roller, PlayStation 5 konzol, Tefal airfryer, 30 ezres Douglas parfümutalvány és Apple Watch 9 is megvehető, szinte mindennaposak az ehhez hasonló beszámolók a vásárlóktól. Vannak, akik egy év alatt 1,3 millió forintot költve 3,4 millió forint összértékű prémium terméket vittek haza. Természetesen ingyenes kiszállítást biztosítanak a platformon értékesítő előszűrt kereskedők egész Európán belül.

A 45-54 év közöttiek és a 75 év felettiek vannak most a legnagyobb veszélyben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az elmúlt 5 évben jelentősen nőtt azok aránya, akik bizonytalanok háztartásuk anyagi jövedelme miatt. Ez a tendencia különösen a 45-54 évesekre és a 75 év felettiekre jellemző. Az OTP Nyugdíjpénztár szerint az időben történő tudatos öngondoskodással azonban könnyebbé válik az idős kori jobb megélhetés biztosítása.
2024. 04. 30. 01:01
Megosztás:

Ez most a legjobb AR/VR token-előértékesítés, jöhet a nagy kripto-gaming?

A Crypto Boy egy jelenleg egyre népszerűbb projektet vizsgált.
2024. 04. 30. 00:01
Megosztás:

70 eurócent osztalékot fizet részvényenként a Graphisoft Park

A Graphisoft Park SE részvényenként 70 eurócent osztalékot fizet 2023-es adózott eredménye terhére a forgalomban lévő "A" sorozatú törzsrészvényei után - tette közzé a társaság hétfői közgyűlésének határozatát a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 04. 29. 23:30
Megosztás:

Az EU szigorítja az etiópiaiakkal szembeni vízumkötelezettségeket

Az Európai Unió Tanácsa hétfőn bejelentette, hogy szigorítja az Etiópiából érkezőkkel szemben támasztott vízumkövetelményeket, arra hivatkozva, hogy az etióp kormány nem működik kellőképpen együtt az EU-val az illegális migránsok visszafogadása terén.
2024. 04. 29. 23:00
Megosztás:

4,4 milliárd forintot fizet ki osztalékként a Duna House

A Duna House 4,454 milliárd forint osztalékot fizet, amelyből a törzsrészvényekre 4,292 milliárd forint, részvényenként 124,82 forint, a dolgozói részvényekre pedig 161,556 millió forint jut - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn, az éves rendes közgyűlését követően.
2024. 04. 29. 22:30
Megosztás:

Megtartotta első éves rendes közgyűlését az MBH Bank

A hármas bankfúzió 2023. áprilisi lezárultát és az egyesült MBH Bank Nyrt. létrejöttét követő első éves rendes közgyűlését tartotta meg ma a hitelintézet.
2024. 04. 29. 22:00
Megosztás:

Közel két éve vált minden eddiginél hatékonyabbá a nehézségekkel küzdő vállalkozások restrukturálása

Az életképes, de fizetési nehézségekkel küzdő vállalkozások immár közel két éve, 2022 júliusa óta Magyarországon is indíthatnak szerkezetátalakítási eljárást, azonban annak ellenére, hogy az eddigi tapasztalatok szerint az esetek többségében ez a legelőnyösebb eszköz mind a vállalkozások, mind azok hitelezői számára, egyelőre a szakmai körökben is nagy a bizonytalanság a lehetőséget illetően. Ezt kellőképp szemlélteti a tény, hogy mindössze egy nyilvános szerkezetátalakítási eljárás indult a törvény hatálybalépése óta Magyarországon. A BDO Legal az alábbiakban foglalja össze a szerkezetátalakítási eljárás előnyeit a korábbi reorganizációs lehetőségekhez képest.
2024. 04. 29. 21:30
Megosztás:

Egymilliárd forintot biztosít a kormány a kávéházi cigányzene megőrzésére

Magyarország Kormánya közel 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti 500 cigányzenész vendéglátóhelyi foglalkoztatását négy hónapon keresztül, így növelve a programban részt vevő vendéglátóhelyek vonzerejét is. A Muzsikáló Magyarország program célja a hagyományos kávéházi cigányzene hagyományainak megőrzése és népszerűsítése. A Kormány összességében mintegy 15 milliárd forint értékű, a turizmus fejlesztését és versenyképességének erősítését célzó ágazati programot indított, ennek első eleme indul el most. A zenekarvezetők április 29-étől jelentkezhetnek a támogatásra.
2024. 04. 29. 21:00
Megosztás:

Átadták a megújított Szabadság téri játszóteret

Akadálymentes és mozgásfejlesztő játszóeszközökkel, négy új fával és majdnem 900 négyzetméternyi zöldfelülettel átadták a klímatudatosan megújított Szabadság téri játszóteret - közölte Budapest V. kerületének önkormányzata hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 29. 20:30
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 04. 29. 20:00
Megosztás:

Vegyesen zártak az európai tőzsdék

Vegyes zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 04. 29. 19:30
Megosztás:

Történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26 százalékos emelkedéssel, 67 885,92 ponton, történelmi csúcson zárt hétfőn.
2024. 04. 29. 19:00
Megosztás:

McKesson, Cardinal Health, Cencora: három óriás uralja az amerikai gyógyszer nagykereskedelmi piacot

A magyar befektetők talán kevéssé ismerik az amerikai gyógyszer nagy- és kiskereskedelmi piacot.
2024. 04. 29. 18:30
Megosztás:

Jó évet zárt tavaly az OXO Technologies Holding Nyrt.

Az OXO Technologies Holding Nyrt. a 2023-as üzleti évet 943 171 euró adózás utáni eredménnyel zárta, eszközállománya pedig 2 millió euróval 16,182 millió euróra nőtt - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Xtend piacán jegyzett, tőkebefektető vállalat hétfőn.
2024. 04. 29. 18:00
Megosztás:

Erősödéssel indítottak az amerikai tőzsdék

Pluszban nyitottak az amerikai értékpapírpiacok hétfőn.
2024. 04. 29. 17:30
Megosztás:

A Pensum Group huszonkétmillió forint osztalékot fizet

A Pensum Group Nyrt. 22 millió forint, részvényenként 11 forint osztalékot fizet a 2023-as üzleti évre - közölte a humánerőforrás-szolgáltatásokkal foglalkozó társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 04. 29. 17:00
Megosztás:

Az Országgyűlés elfogadta a GVH 2023-as beszámolóját

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága elfogadta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2023. évi tevékenységéről szóló beszámolóját - közölte a GVH hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 29. 16:30
Megosztás:

A kormány elkötelezett a biztonságos munkahelyek mellett

A kormány elköteleztetett a foglalkoztatás bővítése mellett, hogy minél több munkavállaló dolgozhasson, de csak egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkahelyeken - mondta Zöld-Nagy Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára hétfőn Budapesten, a veszélyes anyagok kezeléséről rendezett szakmai konferencián.
2024. 04. 29. 16:00
Megosztás:

A hazai vállalkozások helyzetéről folytatott tárgyalást Nagy Márton

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hétfőn hivatalában fogadta Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökét, az egyeztetés folyamán a felek a magyar gazdaság aktuális helyzete mellett áttekintették a magyarországi vállalatok versenyképességét befolyásoló hazai és nemzetközi gazdasági folyamatokat, a rövid és hosszú távú célokat, kihívásokat - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 29. 15:30
Megosztás:

Technológiai fejlesztések szükségeltetnek a termelésben

A technológiai fejlesztések megszüntethetik a nemzetközi nagyvállalatok, valamint a magyar kis- és közepes vállalkozások közötti termelékenységi különbséget - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Smart Manufacturing Festival (Smartman) hétfői záróeseményén Budapesten.
2024. 04. 29. 15:00
Megosztás: