Először rendezték meg a termelők gasztronómia versenyét

A verseny egyéni (termelő és családja), valamint REL csapatok (termelők és séfek) kategóriában zajlott. Két csapat, illetve hét egyéni versenyző került be a döntőbe, ahol szempont volt többek közt a környezeti, társadalmi fenntarthatóság, a kreativitás, a tradíció, az újszerűség, a táji jelleg, az alapanyagok felhasználásának ötletessége és sokszínűsége, a termelői és a bio alapanyagok, valamint az ételek elnevezése is - írták.
A közlemény szerint az egyéni verseny első helyezettje a Bükkalja - Csupaszív Fürjészet volt Bogácsból, a csapatverseny nyertese a Tokaj Art Wine Tállyáról.
Hozzátették, 25 termelő és kézműves, valamint vidékfejlesztési szervezet mutatkozott be a termelői vásár és vidékfejlesztési kiállítás keretében. A kiállítás nemcsak értékesítési lehetőséget biztosított a termelők számára, de egy gasztroszemlét is, amelyen a termelők visszajelzést kaptak termékeikről, valamint értékesítési technikáikról séfektől.
A kétnapos rendezvény szervezői a Kislépték és az ÉTREND Egyesület volt, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közreműködésével.