Mennyi lesz a Bitcoin 2030-ban? Cathie Wood szerint egy 100 dolláros befektetés 5510-et ér majd

A kriptopénz piacon a Bitcoin mindennek alfája és omegája, ezért az árfolyamának mozgása sok mindent elmesélhet a piaci körülményekről, illetve a jövőben várható ármozgásokról. Az elemzők és kriptopiaci szakemberek időről időre elemzik az érme árának alakulását, hogy képet adjanak a befektetőknek a piac történéseiről.

Mennyi lesz a Bitcoin 2030-ban? Cathie Wood szerint egy 100 dolláros befektetés 5510-et ér majd

Továbbá megnézzük, hogy a Bitcoin emelkedéséből akár a 99Bitcoins érme húzhatja a legnagyobb hasznot.

Hogyan teljesített a Bitcoin az utóbbi időszakban?

A bitcoin első éveit folyamatos bikafutások jellemezték, az egyik legnagyobb erősödés idején, 2021 novemberében a BTC ára 4000 dollárról 69 000 dollárra emelkedett. Az elmúlt 18 hónap alatt pedig a BTC 16 000 dollárról 73 000 dolláros, új történelmi csúcsra kapaszkodott fel. Voltak azonban bőven bizonytalan időszakok az érme életében.

2023 júniusában a BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője terveket nyújtott be egy kifejezetten a BTC-re vonatkozó tőzsdén kereskedett alap (ETF) indítására. Több más intézmény is követte a példáját, így 2024 januárjában 11 ETF-et hagytak jóvá az Egyesült Államokban, ez repítette a bitcoin árfolyamát új történelmi csúcsra, egészen a 73 ezer dollárig.

bitcoin árfolyam grafikon

A Bitcoin árfolyamának másik meghatározó alakítója a nagyjából négyévente bekövetkező felezési esemény, amely csökkenti az új érmék létrehozásának ütemét. A legutóbbi Bitcoin felezés 2024. április 20-án történt, mostanra a bitcoin kibocsátási rátája 3,125 BTC/blokkra csökkent, amivel a bitcoin éves inflációja jóval 1 százalék alá esett.

Más elemzők ezt nem tartják annyira meghatározónak az árfolyam alakulását illetően, ehelyett a külső likviditási ciklusokhoz való igazodás lehet az, ami a BTC árfolyamának felfelé irányuló mozgását okozza. Bármi is legyen a pontos magyarázat, nem zárható ki egyik meglátás érvényessége sem.

Lássuk, hogy a jól ismert üzletasszony és befektető, Cathie Wood mit gondol a Bitcoin árfolyamának alakulásáról, akár hosszabb távon is.

Az elismert vállalatvezető jóval 1 millió dollár fölé jósolja az árfolyamot

A 2014-ben alapított ARK Invest gyorsan az egyik legnagyobb vagyonkezelő céggé vált világszerte. A Cathie Wood által vezetett vállalat több befektetési terméket és szolgáltatást is kínál, miközben nagy hangsúlyt fektet az innovációra és a technológiai fejlesztésekre. A cég 2024 elején a 21Shares-szel együttműködve egy spot Bitcoin ETF-et (ARKB) indított. Az ETF és több más termék is nagyrészt sikeres volt, több mint 3,2 milliárd dollárnyi AUM-ot vonzott, amely a vállalat által kezelt összes vagyon értékét jelenti.

Cathie Wood

Az ETF elindítását követően Cathie Wood jelentős figyelmet kapott a Bitcoin jövőbeli árfolyamára vonatkozó előrejelzései miatt.

"Ezzel az intézményi zöld lámpával, amit a SEC (Amerikai Tőzsdefelügyelet) adott rúgkapálva és sikoltozva, az általunk végzett elemzés szerint, ha az intézményi befektetők a portfóliójuk valamivel több mint 5 százalékát Bitcoinba fektetnék, ahogy szerintünk idővel ezt meg is teszik majd, akkor ez önmagában 2,3 millió dollárral növelné az előbb említett előrejelzést" - jegyezte meg Wood egy New York-i befektetői konferencián.

Az új előrejelzés magasabb, mint az év elején. Ugyanis 2024 januárjában Wood kijelentette, hogy a Bitcoin 2030-ra elérheti az 1,5 millió dollárt, miután "a SEC jóváhagyásával megnőtt a bikás jellegek valószínűsége. Ez pedig zöld utat jelent". A spot ETF-ek jóváhagyása előtt Wood azt jósolta, hogy a Bitcoin 2030-ra elérheti az 1 millió dollárt.

Wood befektetési tézise a Bitcoinról a jelentős mértékű intézményi elfogadásra támaszkodik. Bár hihető, hogy ha az intézményi befektetők portfóliójuk 5 százalékát Bitcoinba fektetik, akkor az árfolyam elérheti a 3,8 millió dollárt, bár ez 2030-ra valószínűtlen. Ugyan az intézményi elfogadottság 2024-ben jelentősen megnövekedett, ehhez az intézményi környezet példátlan változásaira lenne szükség.

A 2030-ra vonatkozó előrejelzés a következő Bitcoin-feleződést is figyelembe veszi, amely várhatóan 2028-ban következik be. Történelmileg a Bitcoin feleződések magasabb csúcsokat, majd magasabb mélypontokat eredményeznek. Ha ez a minta 2030-ban is folytatódik, akkor az ár 2029 vagy 2030 körül tetőzhet, ami potenciálisan egybeeshet Wood árfolyam-előrejelzésével.

Ha Woodnak igaza van, és a Bitcoin eléri a 3,8 millió dollárt, akkor egy 100 dolláros Bitcoin-befektetés ma 5510 dollárt érne 2030-ban. Ez több mint 95 százalékos, összetett éves növekedési rátát (CAGR) jelent.

Az érme, ami szintén hasznot húzhat a BTC felfutásából

A 99Bitcoins az egyik legnagyobb kripto oktatási platform, amelynek célja, hogy 99BTC érméjét elsők között átállítsa a BRC-20 szabványra.

A projekt egyelőre még az ETH-n fut, de szívesen közelebb kerülne a névadójához. A BRC-20 narratíva a biztonság és a stabilitás mellett a pénzkeresésre is lehetőséget ad. Az elemzők szerint a BTC árfolyama ugyanis kár a 300 000 dollárt is elérheti a bikafutam alatt, ez pedig magával húzná a BRC-20 érméket is.

99bitcoins kripto ico

Ráadásul a 99Bitcoinst a Bitcoin közösség nagy része ismeri, a mostani veteránok jó részének tudását ugyanis ez a platform pallérozta. Erre erősít rá az is, hogy a projekt weboldalára már több mint 2,8 millióan regisztráltak.

Mindez alátámasztja a tényt, hogy a 99BTC token előértékesítése hatalmas siker, és már 2 millió felett jár. Az egyedi learn-to-earn megközelítés révén a tulajdonosok úgy gyűjthetnek 99BTC tokeneket, hogy közben tanulnak a kriptovalutákról. Ezáltal nemcsak értékes tudást szerezhetnek, de egy kis pénzhez is jutnak, ami motiválja őket. 

learn to earn kriptó

Az érmét a tulajdonosok akár letétbe is helyezhetik, de VIP mentorálásra vagy prémium oktatási tartalmakra is beválthatják.

A 99BTC az elemzők figyelmét is felkeltette, akik 10-szeres megtérülést jósolnak neki. Érdemes tehát még addig beszállni, amíg ezt kedvező áron teheted meg az előértékesítésben. Csatlakozz te is! 

Vásárolj 99BTC tokent

Ez is érdekelhet:

Az új mém érme, a Base Dawgz előértékesítése 700 000 dollár felett

A Sealana előértékesítés átlépte a 4 millió dolláros határt és az utolsó szakaszba ér

A legjobb kriptovaluta befektetés 2024-ben

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Vegyesen indítottak a vezető európai tőzsdék

Vegyesen kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.
2024. 07. 23. 10:00
Megosztás:

Enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés

Enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint.
2024. 07. 23. 09:00
Megosztás:

Gyengült a forint

Gyengült a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 07. 23. 08:00
Megosztás:

Egy Mesterséges Intelligencia kriptó token megrázza a piacot, és lehagyja a Donald Trump által inspirálta Solana mémérméket

Ahogy közelednek az amerikai elnökválasztások, a Trump alapján készült Solana mémérmék nemrégiben nagy figyelmet kaptak; azonban egy hirtelen érkező új szereplő, egy AI kriptodeviza, felkavarta a piacot egy új koncepcióval.
2024. 07. 23. 07:30
Megosztás:

Befektetés Chainlinkbe vagy Ripple XRP-be? Navigálj a kriptopiacon a WW3 Shiba emelkedését meglovagolva!

Miközben az olyan bevált szereplők, mint a Chainlink (LINK) és a Ripple (XRP) népszerű választások, az új mém érme a <a href="https://ww3shiba.com/" target="_blank">WW3 Shiba</a>, amely egy play-to-earn modellben működik, jelentős érdeklődést kelt.
2024. 07. 23. 07:00
Megosztás:

Az OXO Technologies Holding több lépésben felvásárolja és beolvasztja a 3TS Capitalt

Elvi megállapodást írt alá az OXO Technologies Holding és a 3TS Capital Partner, melynek értelmében az OXO Technologies több lépésben többségi tulajdont szerez a 3TS Capital Partnerben, majd a fennmaradó részesedések apportálásával a tulajdonosok egyesítik a két cégcsoportot. A tranzakció eredményeként a régió egyik piacvezető kockázati- és magántőke befektető csoportja jöhet létre.
2024. 07. 23. 06:00
Megosztás:

Ezért éri meg a pénztárcánknak, ha intelligens otthont alakítunk ki

Az intelligens otthon rendszerek népszerűsége az elmúlt években folyamatosan növekszik a technológiai fejlődésnek és a fogyasztói igények változásának köszönhetően. Egyik legnagyobb előnyük azonban, hogy a kényelem és a biztonság mellett egy energiahatékonyabb háztartás vezetését teszik lehetővé, ami azt is jelenti, hogy jelentős megtakarításokat is eredményezhetnek az energiaszámlákon.
2024. 07. 23. 05:00
Megosztás:

Ma már a hitelkártya a fő segítség a pénzzavarban lévő embereknek

A rövid távú, átmeneti pénzzavarban lévő emberek egyre inkább a hitelkártyákra hagyatkoznak: a hitelkártya-tartozás ma már nagyobb, mint a folyószámlahitel-állomány – a hitelkártyás költések növekedése közel 50 százalékkal haladta meg a betéti kártyás vásárlások értékének bővülését – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2024. 07. 23. 04:00
Megosztás:

Már 25 éve támogatja a növényvédelmet a nyírségi agrovállalat

25. születésnapját ünnepli idén a Nyír-Chem Kft., a Szabolcs Szatmár-Bereg vármegyei és környéki gazdálkodók megbízható szakmai partnere. A vállalat mezőgazdasági szakáruházzal, szaktanácsadással, különleges szolgáltatásokkal és egyedülálló kínálattal is a minőségi növényvédelem éllovasa a környéken.
2024. 07. 23. 03:00
Megosztás:

Mennyit keres most egy fizikai munkás? Átlag órabérek Magyarországon 2024

Az idei második negyedévben 2104 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzése szerint. Ez a szint 13,5 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában tapasztalt 1853 forintos értéket. A felsőbb bérkategóriákban is intenzív maradt a bérek emelkedése: a Moore Hungary több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője esetében 2023 második negyedévéhez képest 10,7 százalékos bérnövekedést tapasztalt.
2024. 07. 23. 02:00
Megosztás:

A nyugdíjasok több WC-papírt fogyasztanak - mi ennek az oka?

A háztartási cikkek fogyasztása sokféle tényezőtől függ, és a WC-papír sem kivétel ez alól. Érdekes megfigyelés, hogy a nyugdíjas korosztály gyakran több WC-papírt használ, mint a fiatalabb generációk. Ennek több oka is lehet, amelyek biológiai, életmódbeli és szokásbeli tényezőkre vezethetők vissza.
2024. 07. 23. 01:30
Megosztás:

Zavarnak a legyek? Így tartsd távol őket egy egyszerű módszerrel!

A nyár beköszöntével nemcsak a jó idő és a hosszú nappalok érkeznek meg, hanem sajnos a legyek is. Ezek az apró, de annál idegesítőbb rovarok mindenhol ott vannak: az ételben, az italban, a konyhapulton és még az arcunk körül is zümmögnek. Nem csak zavaróak, de számos betegséget is terjeszthetnek, így érdemes hatékonyan védekezni ellenük. Szerencsére léteznek egyszerű, olcsó és természetes módszerek, amelyek segítségével távol tarthatjuk őket otthonunktól. Mutatjuk hogyan!
2024. 07. 23. 01:00
Megosztás:

Új kripto lép tőzsdére – még van lehetőséged olcsón vásárolni

A közelmúltban tapasztalt piaci visszaesés ellenére néhány mém érme gyarapodni tudott, ami a befektetők érdeklődését is felkeltette.
2024. 07. 23. 00:01
Megosztás:

A Minotaurus ($MTAUR) előértékesítés teljes lendületben a piaci kihívások ellenére

A kriptopiac jelentős kihívásokkal néz szembe, a JPMorgan elemzői kétségbe vonják a közelmúltbeli korrekció fenntarthatóságát.
2024. 07. 22. 23:00
Megosztás:

Az EU-ban csökkent a GDP-arányos hiány és nőtt az államadósság az idei első negyedévben

Az euróövezetben és az Európai Unióban is csökkent a GDP-arányos államháztartási hiány az idei első negyedévben az tavalyi utolsó negyedévvel összevetve, míg az államadósság aránya mindkét körben nőtt - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat nem végleges adatként hétfőn.
2024. 07. 22. 22:00
Megosztás:

Hatályba lépett az Ecodesign Keretrendelet – új szabályok a termékek fenntarthatóságának növeléséért

Július 18-án hatályba lépett az Ecodesign Keretrendelet az Európai Unióban, lehetővé téve azon kötelező környezetvédelmi szempontok előírását, amelyeket az uniós piacra kerülő termékek tervezésekor figyelembe kell venni. A Keretrendelet célja, hogy lényegesen javítsa az uniós piacon forgalmazott termékek körforgásos jellegét, energiahatékonyságát és más fenntarthatósági tulajdonságait. Dránovits Dóra és Horváth Fanny, a DLA Piper Hungary szakértői összefoglalták a rendelet főbb intézkedéseit.
2024. 07. 22. 21:00
Megosztás:

Az SZTE frissdiplomása bekerült az Európai Űrügynökség (ESA) különleges programjába

Antal Levente 1 hónapot tölthet el Belgiumban a „CubeSat Summer School" program keretein belül, ahol az Európai Űrügynökség (ESA) munkatársai és külső szakértők előadások és gyakorlati tevékenységek széles skáláját tartják majd a több mint 20 országból érkező egyetemisták elit csoportjának.
2024. 07. 22. 20:00
Megosztás:

Ötből négy magyar diák megfelelő pénzügyi alapműveltséggel rendelkezik

Csaknem minden harmadik magyar diák kifejezetten magas pénzügyi műveltséggel, a hazai tanulók 81,7 százaléka a társadalmi szempontból elvárható vagy annál magasabb szintű pénzügyi képességekkel rendelkezik - ez derült ki az Oktatási Hivatal és a Pénziránytű Alapítvány együttműködésében elkészült a 2022-es PISA vizsgálat pénzügyi műveltség mérésének magyar jelentéséből. A magyar diákok által elért átlagpontszám 492, amely meghaladja a mérésben részt vevő 20 ország 475 pontos átlagát.
2024. 07. 22. 19:00
Megosztás:

Az employer branding kulcsa az autókölcsönző szektorban: hogyan legyen a legvonzóbb munkahely a piacon?

Az autókölcsönző szektor egy dinamikusan változó, folyamatosan toborzó iparág, ahol a szezonális ingadozások és a folyamatos fluktuáció kihívásokat jelentenek. Legújabb kutatásunk rávilágított, hogy az autókölcsönző cégek online jelenléte jelentős, de a munkavállalói kommunikáció hiányzik.
2024. 07. 22. 18:38
Megosztás:

Idén az első félévben az ingatlanpiac éves összevetésben jobban teljesített

A hazai ingatlanpiacon a Duna House (DH) becslése szerint az első félév 61 646 adásvétellel zárult, ami 40 százalékos emelkedés a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte a DH hétfőn az MTI-vel.
2024. 07. 22. 18:00
Megosztás: