Rátették még egy lapáttal a bankok, öntik az extra pénzt a babaváró hitelt igénylőkre

Hiába jelentették be a babaváró támogatás meghosszabbítását, a bankok úgy dobálják érte a százezreket, mintha év végén lejárna. Most újabb nagyágyú szállt versenybe a kedvezményes hitelt igénylőkért, több bank pedig meghosszabbította a lejáró akcióját - derül ki a Bank360.hu összeállításából.

Rátették még egy lapáttal a bankok, öntik az extra pénzt a babaváró hitelt igénylőkre

Még magasabb fokozatba kapcsolt a bankok versenye a kamatmentesen törleszthető, 10 millió forintos babaváró hitel folyósításáért. Több nagybank is meghosszabbította az eredetileg szeptember végén lejáró akcióját, ráadásként pedig az OTP is beszállt az igénylőkért folyó harcba. Így már az összes nagy hitelintézet extra pénzt kínál az ügyfeleknek abban az esetben, ha nála veszik fel a babaváró kölcsönt. A mézesmadzag jellemzően 100-150 ezer forintos egyszeri jóváírás, amiből a maximális hitelösszeg mellett is kijön akár három havi törlesztőrészlet. Van olyan bank, amelyik már 180 ezer forintig srófolta fel a kedvezményét.

A gyermekvállalás teljesítésével kamatmentéssé tehető vagy akár támogatássá átalakítható babaváró hitel már a három évvel ezelőtti indulása idején is nagyon vonzó volt, a 10 százalékos lakáshitelek és 15 százalékos személyi kölcsönök idején pedig szinte már kihagyhatatlan ajánlat. A bankoknak pedig ennyit is megér, hogy náluk ne hagyja ki az ügyfél a babavárót, amelynek a 2023-as meghosszabbítását ugyan már hónapokkal ezelőtt bejelentette a kormány, de erről azóta sem született meg a jogszabály. Ezért a bankok honlapjain és ajánlataiban nem elírás vagy megtévesztés a 2022 végi dátum, ők is a hivatalos meghosszabbításra várnak, addig viszont gőzerővel akcióznak - írja a Bank360.hu.  

A babaváró kölcsönnel akciózó pénzintézetek sorába lépő OTP Bank egyszeri 80 ezer forintos jóváírást ígér, ha nála köt valaki szerződést. A kedvezmény 2022. november 15-ig érvényes, attól függetlenül, hogy az ügyfélnek korábban volt-e az OTP Banknál vezetett bankszámlája. Feltétel azonban, hogy a babaváró hitelt igénylőnek legalább 21 évesnek kell lennie, ami szigorúbb, mint a jogszabályban szereplő 18 éves korhatár. A jóváírás a hitelfolyósítást követő 10. napig megtörténik.

A CIB Bank év végéig meghosszabbította korábbi jóváírási akcióját, így az 2022. október 1. és december 31. között is érvényes. A jóváírás mértéke továbbra is 130 ezer forint, melynek a feltétele, hogy a kölcsön folyósítása megtörténjen legkésőbb 2023. február 28-ig.

Az Erste Banknál 2022. április óta van érvényben az a jóváírási kedvezmény, mely akár 120 ezer forintot is jelenthet az igénylőknek. Az akciónak nincs végdátuma, visszavonásig érvényes és más kedvezménnyel nem vonható össze. Emellett Erste Max hitelkártya igénylése esetén Babaváró csomag is elérhető, mely öt bababoltban is igénybe vehető. Az akció során a szerződéskötést követő egy évben 10 százalékos visszatérítést kapnak az igénylők a vásárlások árából.

A Gránit Bank tartja a kedvezményes ajánlatát, 2022. november 30-ig lehet élni a lehetőséggel. A határidőig hiánytalanul benyújtott babaváró kölcsönigénylések esetén a bank egy alkalommal 150 ezer forintot ír jóvá az ügyfél kölcsönszerződésében szereplő folyószámláján a babaváró kölcsön folyósítását követő hónap végéig. Ebből az összegből akár három törlesztőrészlet is kifizethető az 50 ezres törvényi maximummal számolva. Ehhez a folyósításnak meg kell történnie 2022. december 31-ig, illetve az OTP-hez hasonlóan itt is magasabb a minimum életkor, mint a rendeletben, 23 év.  

A K&H Bank szintén tartja a 2022. május 13. óta érvényes jóváírási akcióját, amely 120 ezer forintot jelenthet az igénylőknek. A jóváíráshoz a maximális 10 millió forintot kell felvenni, a jóváírásra pedig a folyósítás naptári negyedévét követő hónapban kerül sor.

A CIB-hez hasonlóan a Magyar Bankholdinghoz tartozó MKB Bank és Takarékbank jóváírási akciói is meghosszabbodtak, 2022. november 30-ig. Az elérhető összeg mindkét banknál 130 ezer forint, ehhez viszont legalább 9 millió forintot kell felvenni. További feltétel, hogy az akció kezdő időpontjában nem lehet az MKB Banknál és a Takarékbanknál már folyamatban lévő babaváró hiteligénylés.

A Raiffeisen Banknál a babaváró hiteles 120 ezer forintos jóváírási akció akár más kedvezménnyel is összeköthető, ami egy házaspárnak összesen akár 180 ezer forint plusz pénzt is jelenthet. A 120 ezer forintos jóváírás feltétele, hogy a hitelt 2022. december 9-ig igényeljék meg, és a bank 2022. december 23-ig kiállított hitelígérvény alapján folyósítsa a kölcsönt. Emellett a 2022. október 3. és december 9. között, egy éves hűségnyilatkozattal megnyitott bankszámlával a pár tagjai fejenként további 30-30 ezer forintra tehetnek szert, így összesen 180 ezer forint jóváírást kaphatnak.

Az UniCredit Bank kedvezménye szintén 2022. november 30-ig vehető igénybe, a jóváírás mértéke pedig szintén 150 ezer forint. Az összeget a bank a babaváró kölcsön folyósítását követő hónapban írja jóvá, feltéve, hogy az megtörténik 2022. december 31-ig. A kedvezmény feltétele, hogy az igénylő új ügyfél legyen, ami azt jelenti, hogy a hiteligénylés befogadásának időpontjában nincs UniCredit lakossági bankszámlája, vagy van ugyan, de annak szerződését 2022. szeptember 1-jén, vagy azt követően kötötte.

Az Erste Csoport jó teljesítménye folytatódott az első negyedévben is

Az Erste Csoport 1,51 milliárd eurós működési eredményt ért el 2024 első negyedévében (2023 első negyedév: 1,26 milliárd euró). A 208,1 milliárd eurós hitelállomány 2023 végéhez képes nem változott, az ügyfélbetétek állománya kis mértékben, 235,3 milliárd euróra (+1,1%) emelkedett. 2023 azonos időszakával ellentétben 2024 első negyedévében már kellett kockázati költséget könyvelni; mindazonáltal a 95 millió eurós összeg hosszabb távon mérsékelt szintet jelent. Az NPL ráta 2,3%-os aránya nem változott az előző negyedévhez képest. A költség/bevétel arány 46,0%-ra javult (2023 első negyedév: 49,7%). Az értékpapír-megtakarítási programok száma 1,24 millióra emelkedett 2024 első három hónapjában, ami éves szinten 24%-os növekedést jelent. A negyedéves nettó nyereség 783 millió euró volt (2023 első negyedév: 594 millió euró)
2024. 05. 01. 11:00
Megosztás:

Útjára indult a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.
2024. 05. 01. 10:00
Megosztás:

Vegyesen mozgott a forint

Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben szerdán reggel a bankközi devizapiacon az előző estéhez képest.
2024. 05. 01. 09:07
Megosztás:

A szálláshelyek márciusi forglmát közli a KSH

A márciusi turisztikai szálláshelyek forgalmát publikálja ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 05. 01. 08:00
Megosztás:

Sok az idős és kevés a nő jelenleg a hazai agráriumban

A mezőgazdasági irányítók harmada már 65 éves vagy idősebb, valamint 10-ből mindössze 3 nő. A korosztály öregedő, a nemek aránya pedig még koránt sem egyenlő a hazai mezőgazdaságban. Jó hír viszont, hogy a képzettséggel rendelkezők száma már jelentős ideje emelkedik.
2024. 05. 01. 07:00
Megosztás:

Új kőolajlelőhelyet tárt fel Magyarországon a Mol és az O&GD

Új kőolajlelőhelyet tárt fel Tura közelében a Mol és az O&GD; a sikeres fúrás a két társaság közös kutatásának eredménye, amit azután kezdtek meg, hogy 2023 nyarán az olajvállalat 49 százalékos részesedést szerzett az O&GD három kutatási koncessziójában - közölte a Mol kedden az MTI-vel.
2024. 05. 01. 05:00
Megosztás:

A Rollblock (RBLK) májusban 100%-os ugrásra készül, a Solana (SOL) és a Ripple (XRP) közel állnak az alj kialakításához?

Az instabil kriptopiac közepette a kereskedők a legjobb befektetési lehetőséget keresik. Egy olyan érme, amely sok érdeklődést váltott ki, a Rollblock (RBLK), egy első szakaszbeli előértékesítési sztár, amely májusban akár 100%-os emelkedést is mutathat. Eközben sokan azt kérdezik, vajon a Solana (SOL) és a Ripple (XRP) közelítenek-e az aljukhoz. Vizsgáljuk meg.
2024. 05. 01. 04:00
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a CETIN Hungary Zrt.

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.
2024. 05. 01. 03:00
Megosztás:

Egy ügyes trükkel csökkenthetjük a fűtés-számlát 30%-kal!

A magyarországi ingatlanok nagy része energiahatékonysági szempontból még mindig elavult. A háztartásokban felhasznált energiának akár 80 százalékát is felemésztheti az elavult fűtésrendszer.
2024. 05. 01. 02:10
Megosztás:

Tényleg a Raboo lesz a következő nagy kriptovaluta? Az új mémcoin előértékesítése túlteljesítette a PEPE-t és a WIF-et

Nézzük a legnagyobb nyerteseket az elmúlt évben, és senkit sem lepne meg, hogy a mémcoinok foglalják el a vezető helyek többségét. A Pepe Coin (PEPE) és a DogWifHat (WIF) rendkívül felkavarták a piacokat. Most egy új mémcoin tör be a piacra. A Raboo mesterséges intelligencia által hajtott meghajtórendszerrel és egy zseniális történettel lép az arénába, hogy a következő nagy kriptovaluta legyen a piacon. Jelenleg előértékesítésben van, a Raboo már több mint egymillió dolláros bevételt ért el, és továbbra is emelkedik!
2024. 05. 01. 01:30
Megosztás:

Fogyókúrás gyógyszerrel Te is sok pénzt kereshetsz!

Ha egy cég feltalálná a tuti fogyókúrás gyógyszert akkor azzal az egész világon hatalmas sikert aratna. Mivel egyre több a súlyproblémával küzdő ember, így egyre nagyobb a kereslet a fogyókúrás gyógyszerek iránt. Ezzel bizony nagyon sok pénzt lehet keresni. Akár otthonról, a fotelból is. Hogyan?
2024. 05. 01. 01:00
Megosztás:

A Dogecoin vajon eléri az 1 dollárt, vagy érdemesebb inkább Dogeverse-t venni?

A mostani, csökkenő tendencia ellenére egyes szakértők továbbra is optimisták a Dogecoin jövőjét illetően. A kérdés azonban sokakat foglalkoztat: vajon ebben a bikafutásban eléri-e Dogecoin az 1 dollárt?
2024. 05. 01. 00:01
Megosztás:

Megszépül Tiszafüred

Megújul Tiszafüred belvárosa, a beruházásra csaknem 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település önkormányzata - közölte a projekt kommunikációját végző cég közleményben az MTI-vel.
2024. 04. 30. 23:00
Megosztás:

A KSH révén megismerhetjük az ipari árak márciusi alakulását

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma teszi közzé az ipari termelői árak márciusi alakulását.
2024. 04. 30. 22:00
Megosztás:

Ötödével nőtt a Budapest Airport forgalma előző évben

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma tavaly 20 százalékkal, 14,6 millióra nőtt, így az év végére elérte a 2019-es rekordév 91 százalékát - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn közzétett adataiból.
2024. 04. 30. 21:00
Megosztás:

Mínuszban zártak az európai tőzsdék

Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2024. 04. 30. 20:00
Megosztás:

Meghaladta az elvárt szintet a német GDP

A vártnál jobban alakult az első negyedévi német GDP-növekedés a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden publikált előzetes adatai alapján: az idei első negyedévben ár, szezonális és naptári kiigazítással 0,2 százalékkal nőtt a német bruttó hazai termék (GDP) az előző negyedévihez képest.
2024. 04. 30. 19:30
Megosztás:

Vegyesen mozgott a forint

Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben kedden kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 04. 30. 19:00
Megosztás:

Felülteljesített a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 256,1 pontos, 0,38 százalékos emelkedéssel, 68 142,02 ponton, történelmi csúcson zárt kedden.
2024. 04. 30. 18:30
Megosztás:

Öt mód, ahogyan a generatív mesterséges intelligencia felturbózhatja a munkaerőt

Ahogy a mesterséges intelligencia (MI) egyre inkább mindannyiunk életének részévé válik, úgy kezdik a cégek is rendszerszinten beépíteni azt a napi munkafolyamataikba. Egyre több vállalat látja be, hogy az MI segítségével gyorsabb, átgondoltabb, a gazdasági és piaci helyzetnek megfelelő döntéseket hozhatnak, de a mesterséges intelligencia a munka világára is hatással lesz, ám nem úgy, ahogy sokan félnek tőle: nem felváltja, hanem megerősíti, új eszközökkel vértezi fel a munkavállalókat. A Magyarországon informatikai és ügyfélszolgálati területen mintegy 800 főt foglalkoztató Unisys szakértői összegyűjtötték, hogyan.
2024. 04. 30. 18:30
Megosztás: