Ha így fektetnél be, Te is sok pénzt keresnél

Alacsony banki kamatok. Szinte nulla közeli hozamok az állampapírokon. Ráadásul kamatadó (15%) levonás a kamatokból. A végén szinte semmi nem marad a befektetőnek. Mi a megoldás? Kockáztatni kell! Irány a tőzsde! - mondják sokan. Igen, de a tőzsdei befektetők sokszor veszteséget szenvednek. Miért? Mi az amire nem figyelnek sokan? A megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk.

Ha így fektetnél be, Te is sok pénzt keresnél

Miért vesztenek sokan a tőzsdén?

A tőzsdei befektetések - ahogyan sok minden más szakma - szakértelmet, hozzáértést, jó érzéket, sok tudást, tapasztalatot, és jó megérzéseket igényel. Ezzel sajnos nagyon sokan nem rendelkezünk. Szeretnénk ha a pénzünk “sokat fialna”, de gyakran sajnos bedőlünk felelőtlen ígéreteknek, hozzá nem értő emberek “csodameséinek”.

A valóság (mint mindig) sokkal egyszerűbb: nagyon kevés az igazán jó, tényleg profi szakember ezen a területen is. Hogy miért? Ennek részletes kifejtésétől eltekintenénk, mert nem szeretnénk magunkra haragítani a szakmát. Annyit elárulunk: a megalapozott tudás hiányzik leginkább.

Nézzünk egy sport példát, hogy könnyen átlássuk a problémát!

Egy igazán profi tenisz játékos (Nadal, Djokovics, Federer vagy akár a Williams lányok) akkor tud stabilan nyerni, ha mind a tenyeres, mind a fonák oldalon verhetetlennek bizonyul. Mindkét oldalt TÖKÉLETESEN kell tudnia. Ha valamelyik ütésben kicsit is bizonytalan, akkor az már elég a vereséghez. TENYERES és FONÁK. Csak együtt lehet nyerő, külön-külön semmit sem ér…

A tőzsde ugyanígy működik

A tőzsde nagyon hasonlít a fenti tenisz példához. Hiszen a tőzsdei árfolyamok hogyan is mozognak? A választ mindenki tudja: egyszer fel, egyszer le. (Főleg 2016-ban, mikor hatalmas mozgások láthatók a világ tőzsdéin. Fel és le. Sok százalékot fel, aztán megint sokat le.) Aztán megint fel, és megint le. És ami a legnehezebb az egészben: hogy fogalmunk sincs, hogy mikor megy fel, és éppen mikor zuhan…

A legnagyobb hiba: egyoldalú játék

A legtöbb tőzsdei befektető kizárólag a részvények árfolyamának emelkedésére (long) játszik, és ha az árfolyamok esni kezdenek, akkor nem tud mit kezdeni a helyzettel, és a veszteségeit számolja. És ha túl sok a veszteség, akkor kiábrándul, és elhagyja a tőzsdét. Bosszankodik, káromkodik, és százszor is megbánja, hogy kivette a pénzét a biztos bankbetétből.

Pedig a hiba nagyon egyszerűen korrigálható (emlékezz a teniszre: tenyeres és fonák!): TUDNI KELL MINDKÉT OLDALT JÁTSZANI. Csak az lehet igazán nyertes a tőzsdén, aki az emelkedő árfolyamokat (long piac) ugyanúgy meg tudja játszani, ahogyan a zuhanó árfolyamokat (short piac). Ha emelkedik a tőzsde, akkor LONG, ha csökken, akkor SHORT ügylet kell! Ez a nyerő képlet!

Ehhez pedig profi szakember kell!

Sok-sok befektetési társaság kínálja szolgáltatásait Önnek. De Önnek mire van leginkább szüksége? Egy profi szakemberre, AKI AZ ÖN PÉNZÉT HATÉKONYAN KEZELI. Aki birtokában van a tudásnak. (Ahogyan sokszor nem a kórházat, hanem az ORVOST választjuk, mert benne bízunk.)

 

Ilyen szakember (sajnos) nagyon kevés van ma Magyarországon. A ProfitLine.hu szakembere birtokában vannak ennek a szakismeretnek, melyet szívesen megoszt olvasóinkkal. Ha elégedetlen a pénzügyi szolgáltatójával vagy egyszerűen csak szeretné ha a befektetése jó kezekbe kerüljön, regisztráljon. A tanácsadás ingyenes, visszahívjuk. Mit veszthet...?

Átgondolt alkoholfogyasztás

Az alkoholos italok fogyasztása sok kérdést felvet. Az egyik ilyen, hogy mit tegyünk akkor, ha szeretnénk italozni a barátokkal, de a másnapi programunk szempontjából ez mégsem lenne olyan jó ötlet. Jó hír, hogy már létezik megoldás erre a problémára, és nem feltétlenül kell kompromisszumos eredményeken törnünk a fejünket.
2024. 05. 15. 01:30
Megosztás:

Ha lefotóz a traffipax gyorshajtás miatt, megúszhatod a büntetést! Mutatjuk hogyan

Előfordulhat bárkivel, aki nap mint nap autózik, hogy véletlenül éppen akkor gyorsít egy kicsit, amikor egy sebességmérő radar (traffipax) van ott. Ilyenkor általában ránézünk a sebességmérőre, és megijedünk, mert a megengedettnél magasabb értéket látunk. Azonban ne essünk pánikba azonnal! Lehetőség van arra, hogy ne kelljen büntetést fizetnünk. Mennyivel léphetjük túl a megengedett sebességhatárt anélkül, hogy sárga csekket kapnánk? És egyáltalán kinek kell fizetnie a bírságot?
2024. 05. 15. 01:00
Megosztás:

Erre a két kriptóra a bálnák is felkapták a fejüket

Az előértékesítések kedvelt vadászterületet jelentenek a bálna vásárlóknak, akik a nagyon olcsó érméket hatalmas mennyiségben képesek megvásárolni. Így általában szép summát is szakítanak egy későbbi értékesítéskor. Természetesen nem elég, hogy egy érme olcsó legyen, sok egyéb szempont is számít, amikor egy bálna bevásárol. A projekt megalapozottsága, az ütemterve, a marketing vagy éppen a közösségének építése.
2024. 05. 15. 00:01
Megosztás:

Csökkent a közvetlen külföldi befektetések értéke Romániában

Romániában 5,46 százalékkal csökkent a közvetlen külföldi befektetések értéke az idei első negyedévben éves összevetésben - közölte a Román Nemzeti Bank (BNR) kedden.
2024. 05. 14. 23:30
Megosztás:

Új CEO, Vécsey Balázs a Siemens Mobility Kft. élén

Tapasztalt vezető a közlekedés átalakításáért és fenntarthatóságáért. A Siemens Mobility több mint 135 éve megbízható partner Magyarországon.
2024. 05. 14. 23:00
Megosztás:

Így készíthetsz magadnak mesés mandula körmöket

Kicsi kezekkel és vastagabb ujjakkal rendelkezel? Akkor a picit hosszabb és íveltebb mandula körmök nagyságrendekkel szebbé tehetik a kezeidet, optikailag ugyanis képesek megnyújtani az ujjak hosszát.
2024. 05. 14. 22:30
Megosztás:

Új sport- és kulturális létesítményt adtak át Mélykúton

A sport és a kultúra elválaszthatatlanok és ezt a kapcsolatot fejezi ki a mélykúti központ is, amely egyszerre sportcsarnok és kulturális centrum - jelentette ki a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár az új, több mint ötmilliárd forint állami támogatással épült intézmény átadásán kedden a Bács-Kiskun vármegyei Mélykúton.
2024. 05. 14. 22:30
Megosztás:

Rekordösszegű befektetés várható idén Franciaországba

A hetedik alkalommal megrendezett Choose France elnevezésű rendezvényen mintegy 15 milliárd euró értékben 56 külföldi nagyberuházást jelentettek be, amelyek tízezer új munkahelyet teremtenek - közölte a francia kormány.
2024. 05. 14. 22:00
Megosztás:

Érdemes még időben átnézni a személyi jövedelemadó-bevallási tervezetet

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által készített szja-bevallási tervezetet május 21-én éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni, a teendőket nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni - közölte a NAV kedden az MTI-vel.
2024. 05. 14. 21:30
Megosztás:

Pünkösdkor majdnem annyi az utazó, mint húsvétkor

Pünkösdkor közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a Balaton térsége a legvonzóbb, a települések között Gyula, Siófok és Eger vezeti eddig a foglalási listát - közölte kedden közzétett összegzésében a Szallas.hu.
2024. 05. 14. 21:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben kedden kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 14. 20:30
Megosztás:

Régi-új szörny a láthatáron

A napokban eléggé visszafogott kereskedést láthattunk, látunk a piacokon. Az ok az újraéledő inflációval kapcsolatos félelem.
2024. 05. 14. 20:00
Megosztás:

Túlnyomórészt pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Túlnyomórészt erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2024. 05. 14. 19:30
Megosztás:

Az európai tőzsdei hangulatot követte a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 53,31 pontos, 0,08 százalékos csökkenéssel, 68 864,24 ponton zárt kedden.
2024. 05. 14. 19:00
Megosztás:

Megérkezett a Dyson első nedves padlótisztítója

A Dyson a mai napon bemutatott új innovációja egy célzottan nedves hatással dolgozó eszköz, ami kombinálja a nedves tisztítást, a mikroszálas hengerekkel történő azonnali feltörlést miközben hatékonyan távolít el minden szennyeződést. A készülék a szennyezett vizet és a szilárd szennyeződéseket elválasztja egymástól az egyszerűbb tartályürítés érdekében. Az 1 literes víztartállyal akár 290 négyzetméter felületet is megtisztíthatunk a Dyson WashG1-el.
2024. 05. 14. 18:30
Megosztás:

Alig nőtt a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2024. 05. 14. 18:00
Megosztás:

Csökkent az ipari termelés Romániában az első negyedévben

Az első negyedévben a nyers adatok szerint 2,7 százalékkal csökkent az ipari termelés Romániában 2023. azonos időszakához képest - közölte kedden az Országos Statisztikai Intézet (INS).
2024. 05. 14. 17:30
Megosztás:

Állami látogatást tesz Kínában az orosz elnök

Május 16-17-én tesz állami látogatást Kínában Vlagyimir Putyin orosz elnök, hivatali partnere, Hszi Csin-ping meghívására, ez lesz a hivatalba lépése utáni első külföldi útja - közölte kedden a Kreml.
2024. 05. 14. 17:00
Megosztás:

Nagyot ugrott a CEZ nyeresége az első negyedévben

Megugrott a Cseh Energetikai Művek (CEZ) nettó nyeresége az első negyedévben.
2024. 05. 14. 16:30
Megosztás:

A Masterplast nyereséggel zárta az első negyedévben

A Masterplast Nyrt. adózott eredménye az első negyedévben 53 ezer euró volt, szemben az egy évvel korábbi 5,8 millió eurós veszteséggel - közölte az MTI-vel a közép európai régió legnagyobb magyar tulajdonú építőanyag-gyártó vállalata, amely szerint a tavaly végrehajtott hatékonyságjavító intézkedések biztosították a beszűkült piaci viszonyok között is a stabil és eredményes működést.
2024. 05. 14. 16:00
Megosztás: