Prémium Magyar Államkötvény befektetés, vétel, tanácsadás

Hogyan lehet Prémium Magyar Államkötvény-t vásárolni, és hol érdemes? Milyen futamidőre érhető el a Prémium Magyar Államkötvény? Milyen kamatot fizet jelenleg (mekkora a kamatbázis és mennyi az aktuálisn elérhető kamatprémium)? Ha szeretne szakértői véleményt kapni, akkor jó helyen jár.

Prémium Magyar Államkötvény befektetés, vétel, tanácsadás

A Prémium Magyar Államkötvény 3-5 éves futamidővel kibocsátásra kerülő, dematerializált, változó kamatozású állampapír, amelynek alapcímlete 1.000 forint. A Kifizetendő Kamat mértéke a Kamatbázisból és a Kamatprémiumból adódik össze.

Minden sorozat kamatbázisa megegyezik a kamat megállapítás évét megelőző naptári évre vonatkozóan a Központi Statisztikai Hivatal által hivatalosan közzétett éves átlagos fogyasztói árindex-változás százalékos mértékével (infláció). Amennyiben ez az érték negatív lenne, akkor a kamatbázis 0%-kal egyenlő. Adott sorozat e kamatbázis felett biztosít változó Kamatprémiumot. A Kamatprémium mértékének meghatározására minden sorozat esetében a vonatkozó Államadósság Kezelő Központ (továbbiakban ÁKK) Nyilvános Ajánlattételében kerül sor.

prémium magyar államkötvény

KINEK AJÁNLJUK?

- Akinek fontos a tőkevédelem, hiszen a hozamkörnyezet változásától függetlenül a kötvény lejáratakor biztosított a befektetett tőke visszafizetése;

- akinek fontos, hogy befektetésén pozitív reálhozamot érjen el;

- aki inflációhoz kötött befektetési lehetőségeket keres;

- aki előnyben részesíti az átlátható befektetési megoldásokat, hiszen a Kötvény minden esetben a Meghatározott Kamatbázis Kamatprémiummal növelt értékét fizeti;

- akinek fontos, hogy a Magyar Állam, mint Kibocsátó biztosítsa a Kötvény kifizetéseit (kamat + tőke);

- aki optimalizálni szeretné kamatadó-fizetési kötelezettségét, hiszen az Államkötvény Tartós Befektetési Számlára valamint NYESZ-R számlára is megvásárolható.

HOGYAN TUD PRÉMIUM MAGYAR ÁLLAMKÖTVÉNYT VENNI?

Államkötvényét akár a karosszékéből is megvásárolhatja (eladhatja). Regisztrációja után szakértő kollégáink visszahívják Önt, és tanácsadással szolgálnak, válaszolnak felmerülő kérdéseire és elmondják Önnek, hogy milyen hozam (kamat) mellett tud most befektetni. A tanácsadás ingyenes.

Rekordösszegű befektetés várható idén Franciaországba

A hetedik alkalommal megrendezett Choose France elnevezésű rendezvényen mintegy 15 milliárd euró értékben 56 külföldi nagyberuházást jelentettek be, amelyek tízezer új munkahelyet teremtenek - közölte a francia kormány.
2024. 05. 14. 22:00
Megosztás:

Érdemes még időben átnézni a személyi jövedelemadó-bevallási tervezetet

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által készített szja-bevallási tervezetet május 21-én éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni, a teendőket nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni - közölte a NAV kedden az MTI-vel.
2024. 05. 14. 21:30
Megosztás:

Pünkösdkor majdnem annyi az utazó, mint húsvétkor

Pünkösdkor közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a Balaton térsége a legvonzóbb, a települések között Gyula, Siófok és Eger vezeti eddig a foglalási listát - közölte kedden közzétett összegzésében a Szallas.hu.
2024. 05. 14. 21:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben kedden kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 14. 20:30
Megosztás:

Régi-új szörny a láthatáron

A napokban eléggé visszafogott kereskedést láthattunk, látunk a piacokon. Az ok az újraéledő inflációval kapcsolatos félelem.
2024. 05. 14. 20:00
Megosztás:

Túlnyomórészt pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Túlnyomórészt erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2024. 05. 14. 19:30
Megosztás:

Az európai tőzsdei hangulatot követte a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 53,31 pontos, 0,08 százalékos csökkenéssel, 68 864,24 ponton zárt kedden.
2024. 05. 14. 19:00
Megosztás:

Megérkezett a Dyson első nedves padlótisztítója

A Dyson a mai napon bemutatott új innovációja egy célzottan nedves hatással dolgozó eszköz, ami kombinálja a nedves tisztítást, a mikroszálas hengerekkel történő azonnali feltörlést miközben hatékonyan távolít el minden szennyeződést. A készülék a szennyezett vizet és a szilárd szennyeződéseket elválasztja egymástól az egyszerűbb tartályürítés érdekében. Az 1 literes víztartállyal akár 290 négyzetméter felületet is megtisztíthatunk a Dyson WashG1-el.
2024. 05. 14. 18:30
Megosztás:

Alig nőtt a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2024. 05. 14. 18:00
Megosztás:

Csökkent az ipari termelés Romániában az első negyedévben

Az első negyedévben a nyers adatok szerint 2,7 százalékkal csökkent az ipari termelés Romániában 2023. azonos időszakához képest - közölte kedden az Országos Statisztikai Intézet (INS).
2024. 05. 14. 17:30
Megosztás:

Állami látogatást tesz Kínában az orosz elnök

Május 16-17-én tesz állami látogatást Kínában Vlagyimir Putyin orosz elnök, hivatali partnere, Hszi Csin-ping meghívására, ez lesz a hivatalba lépése utáni első külföldi útja - közölte kedden a Kreml.
2024. 05. 14. 17:00
Megosztás:

Nagyot ugrott a CEZ nyeresége az első negyedévben

Megugrott a Cseh Energetikai Művek (CEZ) nettó nyeresége az első negyedévben.
2024. 05. 14. 16:30
Megosztás:

A Masterplast nyereséggel zárta az első negyedévben

A Masterplast Nyrt. adózott eredménye az első negyedévben 53 ezer euró volt, szemben az egy évvel korábbi 5,8 millió eurós veszteséggel - közölte az MTI-vel a közép európai régió legnagyobb magyar tulajdonú építőanyag-gyártó vállalata, amely szerint a tavaly végrehajtott hatékonyságjavító intézkedések biztosították a beszűkült piaci viszonyok között is a stabil és eredményes működést.
2024. 05. 14. 16:00
Megosztás:

A BudaPart Gate irodaházban a bérlők a CPI színvonalas szolgáltatásait élvezhetik

A legnagyobb magyarországi irodaportfólióval rendelkező CPI Hungary számos ikonikus irodaházat tulajdonosként üzemeltet, ezek között található a BudaPart Gate is, amely a Lágymányosi öbölben épülő, a 21. század összes vívmányát felvonultató új városnegyed kapujában helyezkedik el. A legmodernebb építészeti és műszaki megoldások egyesülnek a CPI rugalmas, magas vonalú szolgáltatásaival, ahol a dolgozói jóllét és a fenntarthatóság kerül a fókuszba egy páratlan természeti környezetben.
2024. 05. 14. 15:30
Megosztás:

Tartható lesz a Richter kétszámjegyű bevételnövekedési terve

A Richter árfolyamhatástól megtisztítva, továbbra is kétszámjegyű bevételnövekedéssel számol az idén - mondta Orbán Gábor vezérigazgató a vállalat első negyedéves eredményeit értékelő sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
2024. 05. 14. 15:30
Megosztás:

Új távlatokat nyithat a rovarpiacon az Agroloop és a Széchenyi István Egyetem együttműködése

A fekete katonalégy lárvákból előállított egészséges állateledel-alapanyagok és szerves talajjavító készítmények a hazai agrárium számos területén hoztak forradalmian új, fenntartható megoldásokat. Az Agroloop és a győri Széchenyi István Egyetem együttműködési szándéknyilatkozatot kötött, amely új kapukat nyithat meg a takarmánycélú rovarpiac előtt. A tudományos kutatásokon túl kölcsönösen támogatják egymást más területeken is: nemcsak hogy közös fenntarthatósági szemléletet alakítanak ki, de az akadémiai szférában keletkezett tudásanyag ipari-agrárgazdálkodási hasznosítása és bővítése is kitűzött cél – jelentették be a megállapodás aláírásán.
2024. 05. 14. 15:00
Megosztás:

Nagy Márton a német autógyártók vezetőivel tárgyalt

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter áprilisi berlini látogatásának folytatásaként Bajorországba utazott és újra találkozott a német autóipar vezető szereplőivel. A tárcavezető és a Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja hétfőn és kedden tárgyalásokat folytatott Gernot Döllnerrel, az Audi vezérigazgatójával, Frank Weberrel, a BMW igazgatósági tagjával, valamint Eckart von Klaedennel, a Mercedes alelnökével - tájékoztatta az MTI-t a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden.
2024. 05. 14. 14:30
Megosztás:

Romániában csökkent áprilisban az éves infláció

Romániában 5,9 százalékra csökkent áprilisban az éves infláció - közölte kedden az Országos Statisztikai Intézet (INS).
2024. 05. 14. 14:00
Megosztás:

Izrael megállapodott Romániával

Izrael élelmezésbiztonságának erősítése érdekében Avi Dichter mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter vészhelyzeti búzaellátási megállapodást kötött Bukarestben román hivatali partnerével, Florin Barbuval - közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség a vendég minisztert idéző izraeli TPS hírszolgálatra hivatkozva.
2024. 05. 14. 13:30
Megosztás:

Uniós elnökségünk egyik sarkalatos pontja a versenyképesség

"Magyarország egy kihívásokkal teli időszakban tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, célunk, hogy kulcsfontosságú területeken lépjünk előre" - jelentette ki Varga Mihály, miután Elisabeth Svantesson svéd pénzügyminiszterrel tárgyalt Brüsszelben.
2024. 05. 14. 13:00
Megosztás: