Ismét megjelenhet nyilvános programokon Károly király brit uralkodó

Ismét megjelenhet nyilvános programjain a brit uralkodó, akit az év eleje óta daganatos megbetegedéssel kezelnek.

Ismét megjelenhet nyilvános programokon Károly király brit uralkodó

A Buckingham-palota pénteki tájékoztatása szerint a 75 esztendős Károly király a jövő héttől visszatérhet hivatalos közéleti feladatainak ellátásához, miután orvosai nagyon biztatónak tartják a kezelés során eddig elért eredményeket, és pozitívan ítélik meg a király további gyógyulási kilátásait.

Károly első nyilvános programjaként jövő kedden egy onkológiai központot keres fel, a következő hetekben pedig számos egyéb hivatalos eseményen vesz részt.

A Buckingham-palota bejelentése szerint a király és felesége, Kamilla júniusban fogadja Londonban a japán császárt és hitvesét, akik állami látogatásra érkeznek a brit fővárosba.

Az udvar február 5-én jelentette be, hogy az uralkodónál daganatos betegséget diagnosztizáltak.

III. Károlyt januárban prosztatamegnagyobbodással kezelték, és e kezelés közben fedezték fel a rákos elváltozást. Az akkori közlemény szerint nem prosztatarákról van szó, de a palota azóta sem közölte, hogy a betegség a király mely szervét támadta meg.

Az udvar februári tájékoztatása úgy fogalmazott, hogy az orvosok a jóindulatú prosztataelváltozás kórházi kezelése közben figyeltek fel "egy más jellegű aggasztó problémára", és az ezután elvégzett diagnosztikai tesztek során "a rák egy formáját azonosították".

Károly azóta nem vett részt hivatalos közéleti programokon, de államfői tisztségéből eredő kötelezettségeit ellátta, a kormányzati dokumentumokat megkapta, és a szokásnak megfelelően heti audienciákon fogadta Rishi Sunak miniszterelnököt.

Károly menyét, Katalin walesi hercegnőt, az uralkodó fia, Vilmos trónörökös feleségét is daganatos megbetegedéssel kezelik.

Ezt a 42 éves hercegnő maga jelentette be március 22-én. Katalin elmondta: januárban elvégzett hasüregi műtétje után még az volt az orvosi szakvélemény, hogy a beavatkozást nem rákos elváltozás tette szükségessé.

A műtét sikeres volt, de az utána elvégzett vizsgálatok kiderítették, hogy mégis daganatos megbetegedésről van szó - mondta a hercegnő. Hozzátette: orvosai megelőző jellegű kemoterápiás kezelést javasoltak.

Katalin hercegnő karácsony óta nem vett részt nyilvános programokon. Az ő betegségének pontos mibenlétéről sem hangzott el részletesebb hivatalos beszámoló, és az udvar egyelőre arról sem ad tájékoztatást, hogy Katalin mikor térhet vissza közéleti tevékenységéhez.

 

Holnap jelent a Richter, de…

Holnap jelent a Richter, de beszéljünk másról — hiszen a várakozásról itt található az összefoglaló — legalábbis a Richter kapcsán.
2024. 05. 13. 16:00
Megosztás:

Év elején nehezen keltek el a használt házak

Idén az első negyedévben a használt családi házak eladása volt a legnehezebb: ezek az ingatlanok országos átlagban 185 napig voltak a piacon, ami az előző negyedév átlagához képest 30 nappal hosszabb idő - közölte az Otthon Centrum hétfőn az MTI-vel.
2024. 05. 13. 15:30
Megosztás:

Temérdek tartós élelmiszert gyűjtött hétvégén az Élelmiszerbank

Százharminckilenc tonna élelmiszeradományt gyűjtött rászorulóknak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hétvégi jótékonysági akcióján, ami az ország 104 településének 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházában zajlott. Az adományozott mennyiség majdnem másfélszerese a tavaly felajánlottnak, így csaknem huszonnyolcezer rászoruló kaphat segítő csomagot a következő hetekben.
2024. 05. 13. 15:00
Megosztás:

Felújításra pályázhatnak a falvak

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban - jelentette be a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
2024. 05. 13. 14:30
Megosztás:

Holnaptól indulhatnak a vállalkozások Az Év felelős foglalkoztatója pályázaton

Idén kilencedik alakalommal hirdeti meg az OFA Nonprofit Kft. nagysikerű Az év felelős foglalkoztatója pályázatát. A rekordokat döntő hazai foglalkoztatási adatok is azt mutatják, hogy a vállalkozások érdekét is szolgálja, ha munkavállalóikat megbecsülik, legfontosabb értékükként kezelik. A pályázat elősegíti a felelős foglalkoztatói szemléletmód hazai fejlődését is - hívta fel a figyelmet hétfői közleményében Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 05. 13. 14:00
Megosztás:

Több száz bozóttüzet oltottak el tavaly Hollandiában

A holland tűzoltóságnak tavaly legkevesebb 314 bozót- és futótüzet kellett megfékeznie, a legtöbb fellobbanó tüzet júniusban, főként mezőgazdasági és katonai területekről jelentették - tájékoztatott az NL Times című angol nyelvű holland hírportál a közbiztonságért felelős holland intézet (NIPV) éves jelentését ismertetve hétfőn.
2024. 05. 13. 13:30
Megosztás:

Gyorsult az éves infláció Csehországban előző hónapban

Áprilisban 2,9 százalékra gyorsult az éves infláció Csehországban a márciusi 2 százalékról - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal hétfőn Prágában.
2024. 05. 13. 13:00
Megosztás:

Lefüleltek egy román furgont a pénzügyőrök

Hamisított márkás ruhákat, parfümöket, továbbá zárjegy nélküli cigarettát és alkoholt is találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy az M5-ös autópályán félreállított román furgonban - tájékoztatta a NAV bevetési igazgatósága hétfőn az MTI-t.
2024. 05. 13. 12:30
Megosztás:

Nőttek a félvezetők globális eladásai

Nőtt a félvezetők globális eladása az idei első negyedévben éves összehasonlításban, ugyanakkor márciusban havi szinten csökkenést jegyeztek föl - áll a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szervezet, a SIA honlapján.
2024. 05. 13. 12:00
Megosztás:

Nagy horderejű beruházást hajtott végre Szombathelyen a Schaeffler

Több mint ötmilliárd forintos beruházással 6200 négyterméter alapterületű logisztikai csarnokkal és 2200 négyzetméter alapterületű irodaépülettel fejlesztette telephelyét az autóipari alkatrészeket gyártó Schaeffler Savaria Kft. Szombathelyen - közölte a vállalat az MTI-vel.
2024. 05. 13. 11:30
Megosztás:

Múlt hónapban felgyorsult az infláció Kínában

Kínában az elemzők által várt 0,1 százaléknál nagyobb mértékben, évi 0,3 százalékkal nőttek a fogyasztói árak és ezzel már a harmadik egymást követő hónapba jegyeztek föl emelkedést.
2024. 05. 13. 11:00
Megosztás:

Így kampányol Joe Biden és Donald Trump

Donald Trump New Jersey-ben tartott kampánygyűlést, Joe Biden Washington államban adományozói találkozóval folytatta választási kampányát a hétvégén.
2024. 05. 13. 10:00
Megosztás:

Egynapos ülést tart a parlament

A baloldal magyar érdekkel szembeni brüsszeli politikai akcióinak a feltárását célzó vizsgálat eredményeiről tárgyal e heti egynapos ülésén hétfőn az Országgyűlés.
2024. 05. 13. 09:30
Megosztás:

Vegyesen teljesítettek az ázsiai tőzsdék

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn. A térség irányadó mutatója, a tokiói börze Nikkei 225 indexe 0,24 százalékkal, 38 165 pontra gyengült. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 0,21 százalékkal süllyedt.
2024. 05. 13. 09:00
Megosztás:

Többlettel zárt az amerikai költségvetés

Az amerikai költségvetés nyolc hónapon belül először zárt többlettel idén áprilisban - közölte az amerikai pénzügyminisztérium.
2024. 05. 13. 08:30
Megosztás:

Minimális forintgyengülés reggel

Minimálisan gyengült a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 05. 13. 08:00
Megosztás:

A Toncoin és a THORChain egyaránt új mérföldköveket értek el, miközben egy új altcoin felforgatja a piacot

A Toncoin (TON) ökoszisztémája nemrégiben kibővült a Catizen nevű GameFi projekt hozzáadásával, amely virális mechanikával és e-kereskedelmi integrációval rendelkezik. Ez jelentős befektetői tőkebeáramlást eredményezett. Ezzel egy időben a THORChain (RUNE) is optimista tendenciákat mutatott, mivel elérte a 3,4%-os részesedést a decentralizált tőzsdék forgalmában, ami tízszeres növekedést jelent mindössze egy év alatt.
2024. 05. 13. 07:00
Megosztás:

A Rollblock (RBLK) befektetés most olyan lehet, mint amikor a Binance Coin (BNB) és a Solana (SOL) még egy dollár alatt voltak

A kriptovaluták bebizonyították, hogy jó lehetőséget nyújtanak a pénzkeresésre azok számára, akik hajlandók vállalni a kockázatot. Ideális befektetési lehetőséget jelentenek azoknak, akik olcsón vásárolják meg őket. A Binance Coin (BNB) és a Solana (SOL) azon vezető kriptovaluták közé tartoznak, amelyek értéke az évek során növekedett.
2024. 05. 13. 06:00
Megosztás:

Május közepén nyílik meg a Városháza pop-up park

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat.
2024. 05. 13. 05:00
Megosztás:

Eurót vagy Dollárt vegyünk most? A ChatGPT mesterséges intelligencia megmondja!

Magyarországon sokan gondolkodnak azon, hogy megtakarításaikat euróba vagy dollárba fektessék-e a forint helyett. A globális gazdasági és politikai bizonytalanságok miatt mindkét deviza jelentős változások előtt állhat, így érdemes előre megfontolt döntéseket hozni. A ChatGPT által összegyűjtött információk alapján áttekintjük, melyik valuta lehet jobb választás a jelenlegi körülmények között.
2024. 05. 13. 02:00
Megosztás: